Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Dernek Başkanı ve Türkocağı Mahalle Muhtarı Osman Kaya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Hurmalı Mahalle Muhtarı Feridun Dağlık, Şehit Duran Mahalle Muhtarı Mustafa Turan, Ziya Paşa Mahalle Muhtarı Ahmet Güneş, Sarı Yakup Mahalle Muhtarı Hüseyin Güler, Haydaroğlu Mahalle Muhtarı Necati Gündoğdu, Anadolu Mahalle Muhtarı Şahin Kayas, Mestanzade Mahalle Muhtarı Abdullah Attar, Emek Mahalle Muhtarı Salih Yardım ile önceki dönem Barbaros Mahalle Muhtarı Faik Ertem, ve Türkocağı Mahalle Azaları Yılmaz Kaplan ile Cuma Yavuz katıldı. 
    Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbet toplantısında, başkanlık sistemi başta olmak üzere ülke gündemini değerlendiren Elif Doğan Türkmen, rejim değişikliğine neden olacak olan Anayasa Değişikliğinin referanduma gitmesi durumunda siyasi parti ve siyasi düşünce farkı gözetmeksizin her kesin Cumhuriyete ve parlamenter sisteme sahip çıkması gerektiğini söyledi. 
TALEP VE SORUNLARINIZ ÖNCELİĞMİZDİR
    İlçelerin köy ve mahallelerine yaptığı ziyaretler başta olmak üzere muhtarlarla sürekli temas halinde olduğunu, kendisine iletilen talep ve sorunlara parlamento çalışmalarında yer verdiğini ifade eden Elif Doğan Türkmen,  “talep ve sorunlarınız önceliğimizdir” dedi.

MUHTARLAR YEREL YÖNETİMLERDE SÖZ SAHİBİ OLMALI
    Muhtarların; bulundukları mahallelerin temsilcileri ve yerel yönetimlerin kurucu unsurlarından olduğunu da ifade eden Elif Doğan Türkmen, muhtarların öncelikle özlük hakları ve çalışma koşulları ile ilgili sorunların giderilmesini gerektiğini, CHP grubunun Meclis’te bu yönde onlarca çözüm önerisinin bulunduğunu kaydetti. Elif Doğan Türkmen, CHP’nin muhtarlarla ilgili en önemli hedeflerinden birinin de; katılımcı demokrasinin gereği olarak belediye meclisi ve il genel meclislerinde sorumlu oldukları bölgeler hakkında söz sahibi olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Muhtarlarda; Elif Doğan Türkmen’e her zaman ulaşabilmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, özellikle mahallelerinin sorunlarını yerel bürokrasi ve ilgili bakanlıklara ileterek çözüme ulaştırma konusunda yürüttüğü çalışmalar nedeniyle teşekkür ettiler. Toplantı sonrasında gerçekleşen fotoğraf çekiminde, Türkocağı Mahalle azası Yılmaz Kaplan, eşi Özgül hanımın yaptığı el işlerini Elif Doğan Türkmen’e verdi.