Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, “Cumhuriyet ve Kadın” çalıştayında, kadınların Cumhuriyetle elde ettikleri kazanımlardan vazgeçmeme kararlılığını ortaya koyduğunu söyledi.
Önceki gün Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Cumhuriyet ve Kadın” çalıştayının sonuç bildirgesini açıklayan CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen Cumhuriyet devrimlerinin kadınlar için önemini vurguladı.

KADINLAR CUMHURİYET KAZANIMLARINDAN ASLA VAZGEÇMEYECEK
Cumhuriyetle elde ettikleri kazanımlardan asla vazgeçmeyeceklerini, Atatürk ile başlayan ve devrim niteliğinde olan haklarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını, mevcut iktidarın kadını eve kapatan ötekileştiren zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getiren Yılmaz, kadınların karar alma mekanizmalarında ve iş yaşamında daha fazla yer alması için, kadınların birlik ve beraberlik ruhu içinde örgütlü bir mücadele yürütmesi gerektiğini vurguladı.

ÇOCUKLARI BU ZİHNİYETE TESLİM ETMEYECEĞİZ
İktidarın, çağdaş, laik, bilimsel eğitim sisteminden özellikle uzaklaştığını, çocukları denetimsiz yurtlara mahkum ettiğini kaydeden Yılmaz, çocukları bu zihniyete asla teslim etmeyeceklerinin altını çizdi.

Yılmaz, “Çalıştayımıza katılıp söz alan kadınlar toplumu özellikle yoksullaştırarak,  eğitim sistemini eğitimsizleştirerek, kaos ve korku ortamı yaratıp insanları sosyal yaşamdan uzaklaştırarak, toplumu bugün siyaset üretemeyen kendi fikir ve düşüncelerini özgürce korkusuzca ortaya koyamayan bir hale getirildiğini, bunun tek çözümümün, insan odaklı siyaset anlayışı ile CHP iktidarı olduğunu ifade ettiler” dedi.

TOPLUMSAL UZLAŞI ANCAK CHP İKTİDARIYLA MÜMKÜN
Türkiye’de toplumsal uzlaşı kültürünün kaybolduğunu aktaran Yılmaz, toplumun çeşit çeşit parçalara bölünerek ayrıştırıldığını ve bugün yaşanan sorunların da bunun sonucu olduğunu belirtti. Toplumsal uzlaşının yeniden inşası için birlik ve beraberlik ruhunun sağlanmasının elzem olduğunu kaydeden Yılmaz, bunun ancak CHP iktidarı ile mümkün olacağının altını çizdi.

KADINLAR DİKTATÖRLÜĞE İZİN VERMEYECEK
Yılmaz, “Cumhuriyet ve Kadın çalıştayına katılıp söz alan kadınlar, demokratik parlamenter sistemden diktatörlüğe geçişe asla izin vermeyeceklerini, bu aşamada parlamentoda mevcut tüm vekillerin bu sorumlulukla hareket etmelerini, tek adamın değil halkın vekili olduklarını unutmamalarını inanç ve kararlılıkla ifade ettiler” diye konuştu.