Cumuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanlığı, Adana ve ilçelerinde gerçekleştirdiği Eşgüdüm Toplantıları'nı tüm hızıyla sürdürüyor. CHP'li kadınlar,  Başkan Av. Rukiye Çinkılıç öncülüğünde 6. Eşgüdüm Toplantısı'nı Adana'nın Kozan ilçesinde düzenledi.

Kozan İlçe Kadın Kolları evsahipliğinde yapılan toplantıya CHP PM Üyesi Gökçe Pişkin, İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Babayiğit, Kozan İlçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu ve ilçe kadın kolları başkanları da katıldı.

Basının da büyük ilgi gösterdiği toplantı ilçe kadın kolları başkanlarının mart ayı faaliyet raporlarını sunmalarıyla başladı. İl kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, parti tüzük ve yönetmelikleri ışığında 7 ayda ilçelerde gerçekleştirilen çalışmalar konusunda iki ayrı sunum gerçekleştirdi. Av. Çinkılıç, eşgüdüm toplantılarının ilçelerin kaynaşması, deneyimlerin paylaşılması, yönetici konumundaki kadınların gelişimi, ortak ses ve ortak eylem konusunda oldukça fayda sağladığını söyledi. Av. Çinkılıç, Kozan'daki toplantının hazırlığını yürüten Kozan ilçe sorumlusu ve İl Kadın Kolları Saymanı Fatma Düzdöl, Kozan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nur Aksoy ve Yönetim kurulu üyeleri ile Kozan İlçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu'na teşekkür etti.

İl Eğitim Sekreteri Rukiye Sayar ise 3 Nisan 1930'da kadına yerel seçimlerde 'Seçme ve Seçilme Hakkı' verilmesini değerlendirdi. Toplantının son bölümünde 7. Eşgüdüm Toplantısı'nın Yüreğir ilçede yapılması kararlaştırıldı.