Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve Milletvekili Adayı, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, CHP’nin insanı esas alan, toplumsal barışı hedefleyen bir politika yürüttüğünü vurguladı.
Bayram süresince vatandaşla, sivil toplum örgütleriyle ve partilileriyle buluşmaya özen gösteren Tümer, Adana merkez, Ceyhan, Kozan ve Saimbeyli’deki çalışmalarından sonra Sarıçam ilçesine bağlı Cihadiye (Dedeler) ve Buruk Mahallesi halkına hitap etti.
Gecenin ilerleyen saatlerinde Tümer ve CHP örgütlerini yanlarında gören vatandaşlar memnuniyetini ifade etti. CHP Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven’le birlikte Sakine ve Halil çiftinin köy düğününe de katılan Tümer, CHP’nin 7 Haziran seçimleri öncesi ve sonrasında halkı bütünleştirmeye çalıştığını, tüm partilerle görüşmeler gerçekleştirdiğini ve ‘Önce Türkiye’ dediğini vurguladı.
“BİR MAAŞ İKRAMİYEYİ ÇOK GÖRDÜLER”
CHP’nin insani vasıfları ön plana çıkardığını dile getiren Tümer, Kurban Bayramı’nda emekliler için bir maaş ikramiye çağrılarının ‘kaynak’ gerekçesiyle kabul görmediğini ancak araç alımları için milyonlarca lira harcanabildiğine dikkati çekti.
Çiftçinin ve köylünün sorunlarına eğilmeye özen gösterdiklerini, girdi maliyetinin yükselmesine rağmen çiftçi için mazotun 1.5 liraya indirilmediğini kaydeden Tümer, “Mısır üreticisi Toprak Mahsulleri Ofisi’nin oldukça geç kalan müdahale alım fiyatına yenik düştü. Çiftçi yine alın terinin karşılığını alamadı. Sarıçam’da verimli tarım arazileri olmasına rağmen çiftçimiz sulama sorunu yaşıyor. CHP’nin bu konulardaki çalışmaları ve projeleri her kesim tarafından dikkatle izleniyor” dedi.
ALTYAPI EKSİKLİĞİNE İŞARET ETTİ
Buruk ve Cihadiye mahallesi sakinlerinin tarlalarda sulama ve mahallelerindeki kanalizasyon altyapısından şikayetini değerlendiren Tümer, Adana’nın genelinde altyapı eksikliği olduğuna işaret etti. Kent merkezinin ve birçok mahallenin ani bir yağmurda sular altında kaldığını belirten Tümer, yılların getirdiği soruna neşter vurmanın önemine dikkat çekti. Altyapı eksikliğinin kent merkezinde ve mahallelerde su baskınlarının yanı sıra köy ve tarlalarda sulamaya da engel oluşturduğunu ifade eden Tümer, “Tüm projelerimiz hazır. Halkımızın rahat bir yaşam sürmesi için mücadelemiz sonuna kadar sürecek” diye konuştu.
“CHP’Lİ VEKİLLERİN HALKLA GÜÇLÜ BAĞI VAR”
Türkiye’nin 7 Haziran seçimlerinden sonra kaos ortamına sürüklenmeye çalışıldığını dile getiren Tümer, bölgedeki tüm şehit cenazelerinde tanık olduğu acı, gözyaşı ve dramı da anlattı. CHP’nin, Türkiye’de çocukların yatağa aç girmemesi, insanların savaşsız, barış ve kardeşlik duygularıyla birbirine kenetlenmesi amacına hizmet ettiğini ifade eden Tümer, “CHP, ne kadar güçlü olursa ülkemizin sorunları da o derece hızlı çözülür. Çünkü CHP, ‘Önce Türkiye’ diyen, ülkesinin çıkarlarını partisinin çıkarının önünde tutan bir partidir. Türkiye’nin birleştirici gücü CHP’dir” diye konuştu.
CHP’nin milletvekili olmaktan gurur duyduğunu belirten Tümer, CHP’li milletvekillerinin ve adayların artık halkla güçlü bir bağı olduğunu sözlerine ekledi.
CELAL GÜVEN: “KALKINMA KIRSALDAN BAŞLAR”
CHP Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven de parti olarak kalkınmanın kırsaldan başlayacağına inanarak hareket ettiklerini söyledi. Çiftçisi ve köylüsü kalkınmayan bir ülkenin topyekün kalkınmasından söz edilemeyeceğini belirten Güven, AKP’nin çiftçiyi zor durumda bıraktığını ifade etti. Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘550 yerli ve milli milletvekili’ çıkışına da tepki göstererek, “Çok şükür CHP’li milletvekillerinin hepsi milli ve yerli. Önce kendi milletvekillerine ve bakanlarına baksınlar” diye konuştu.