TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen; Meclis Genel Kurulunda yerinden söz alarak, Tufanbeyli ilçe köylerine yaptığı ziyaretlerde Termik Santrali atıklarının çevre ve insan sağlığına verdiği zararlara yönelik kendisine iletilen şikayetleredikkat çekerek şunları söyledi:
“Tufanbeyli ilçemizin köy ve mahallelerine yaptığım ziyaretlerde bana iletilen birinci konu ilçedeki termik santralin çevre köylerde yarattığı sağlık ve çevre sorunları oldu. Tufanbeyli ilçemizdeki termik santralin usulüne ve kanunlara göre işletilmediği santral atık ve küllerinin rastgele etrafa saçıldığı bu durumun da çevre ve insan sağlığını tehdit ettiği yönünde bölgede yaşayan vatandaşlarımız şikayetlerini dile getirdiler.
Akşamları santralin atıkları ve saldığı dumandan dolayı havanın kirlendiğini ve çok ağır bir kokunun yayıldığını, insanların nefes dahi alamadıklarını, sürekli hasta olduklarını, santral atık ve küllerinin tarım alanlarını ve suları da kirlettiğini ve kullanılamaz hale getirdiğini de belirtmektedirler”
Özellikle Yamanlı ve Kayarcık köylerinin yaşadıkları bu mağduriyetin giderilmesi için konunun takipçisi olacağını, Tufanbeyli’nin sahipsiz olmadığını ifade eden Elif Doğan Türkmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı ne yapmayı düşünüyor? Diye sordu.