Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl ve ilçe örgütleri laik, demokratik Cumhuriyetin yerine tek adamlık rejimini getirmeyi öngören anayasa değişikliğinin oylanacağı 16 Nisan referandumundan HAYIR sonucunu çıkması için kentin en ücra köylerine kadar gidip, halka HAYIR’daki hayrı anlatıyor.

CHP’LİLER TUFANBEYLİ’NİN KÖYLERİNİ TEK TEK GEZİYOR

Geçtiğimiz hafta içinde Karataş’ın köylerini tek tek gezen CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 22.Dönem Adana Milletvekili ve eski CHP Adana İl Başkanı Ziya Yergök, CHP Tufanbeyli İlçe Başkanı Mustafa Aktürk ve parti emekçileriyle birlikte Karsavuran, Evci, Çatalçam, Doğanbeyli, Yamanlı ve Kayarcık köylerinde yurttaşlarla buluştular.


KAR YAĞIŞI DA ENGEL OLAMADI

Barut ve CHP’liler yoğun kar yağışı nedeniyle zaman zaman ulaşımda sıkıntılar yaşasalar da Cumhuriyetin geleceği için kar engelini de aşarak, HAYIR’daki hayrı Tufanbeylililere anlattılar.

“EGEMENLİK MİLLETTEN ALINIP BİR KİŞİYE VERİLMEK İSTENİYOR”

Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde Türk milletinin küllerinden yeniden doğup, eşit yurttaşlık temelinde, milletin egemenliğine dayalı, kuvvetler ayrılığı ilkesini benimseyen, laik, demokratik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu anımsatan Barut, bugün ise anayasa değişikliğiyle egemenliğin milletten alınıp bir kişiye verilmek istendiğini kaydetti.


“CUMHURİYET YIKILMA TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA”

Ulusal Kurtuluş Mücadelesini gerçekleştirmesi nedeniyle Gazi Meclis olarak adlandırılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) anayasa değişikliği ile pasifize edilmek, milletvekillerinin ise etkisiz, yetkisiz bankamatikçi haline getirilmek istendiğine işaret eden Barut, 94 yıllık Cumhuriyetin de yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

“MESELE, PARTİ DEĞİL MEMLEKET, CUMHURİYET, DEMOKRASİ, BAYRAK MESELESİ”

Barut, “16 Nisandaki referandumda ‘evet’ dersek Cumhuriyet ortadan kalkacak, yasama, yürütme ve yargı organları bir tek kişinin kontrolüne geçecek. Yani ülkenin tapusunu bir tek kişiye vermiş olacağız. HAYIR dersek, parlamenter demokrasimizi, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının birlikte kurduğu Cumhuriyetimizi korumuş olacağız. Bu nedenle 16 Nisandaki oylama memleket, cumhuriyet, bayrak meselesidir” diye konuştu.


“BAŞKANI İŞLEDİĞİ SUÇLARDAN DOLAYI YARGILAMAK NEREDEYSE İMKANSIZ”

Anayasa değişikliğini kabul edilmesi halinde dünyada eşi benzeri olmayan bir tek adamlık rejiminin yaşama geçeceğinin altını çizen 22.Dönem Adana Milletvekili ve Eski CHP Adana İl Başkanı Ziya Yergök, seçilecek başkanın işlediği suçlar nedeniyle ömrü boyunca yargılanmasının neredeyse imkânsız hale geleceğini ifade etti.

ATATÜRK’ÜN MİLLİ EGEMENLİĞE VERDİĞİ ÖNEM

Av. Yergök, Başkanlık rejiminin Cumhuriyetle elde edilen hakların ve kazanımları ortadan kaldıracak nitelikte olduğunun altını çizdi. Büyük Önder Atatürk’ün “Annemin mezarı başında ve Tanrı’nın huzurunda söz veriyorum ve yenim ediyorum ki; milletimin bunca kan dökerek elde ettiği ve belirlediği egemenliğin korunması ve savunulması için, annemin yanına gitmekte asla tereddüt etmeyeceğim. Gerekirse ‘ulusal egemenlik’ uğruna canımı vermek, benim için vicdan ve namus borcu olsun” şeklindeki sözlerini aktaran Av. Yergök, “Atatürk, milletin egemenliği için canını vermeyi bir namus ve vicdan borcu olarak kabul ederken, bizim millet egemenliğini korumak için yapmamız gereken tek şey 16 Nisanda HAYIR oyu vermek” ifadelerini kullandı.