19 Mayıs akşamı Yeni Türkü’nün büyük bir konser vereceğini belirten Çetin, “Çocukları ve gençleri için bayramı olan başka bir millet yoktur” dedi.

İSTERİZ Kİ 100 BİNLER YÜRÜSÜN

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, halk yürüyüşü, halkoyunları gösterileri ve Zakkum konseriyle renklenen 23 Nisan kutlamaları hakkındaki değerlendirmesini Halk Günü’nde yaptı. Yürüyüşün güzel, konserin etkileyici olduğunu belirten Çetin, “Açıkçası daha güçlü bir katılım bekliyorduk. İsteriz ki 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 ağustos ve 29 Ekim gibi özel günlerde 100 binler yürüsün, Özal Bulvarı’nda apartmanlar bayraklarla donansın” diye konuştu.

AĞZIMIZDAN ÇIKAN SÖZ SENETTİR

Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine olan bağlılığını özel günlerin yanı sıra “Her Ayın 19.00’unda Saat 19.00’da” adını verdikleri etkinlikte aydınların, Cumhuriyeti ve Atatürk ilkelerine güncel konularla ilişkilendirerek anlattığını belirten Başkan Soner Çetin, “Seyhan Belediye’mizle birlikte 19 Mayıs’ı ortak bir etkinlikte kutlayacağız. Seyhan’daki Uğur Mumcu Alanı’nda Yeni Türkü’nün konserinde en az 50 bin kişiyi buluşturmayı hedefliyoruz. Biz ne söz verdiysek o söz senettir, tapudur” dedi.

1 GÜN HALKLA, GERİSİ ŞANTİYEDE

Halkla görüşmeye özen gösteren bir belediye başkanı olarak artık sadece Halk Günleri’nde buluşmaya dikkat edeceğini de ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Çetin, “Haftanın bir günü Halk Günü’nde halkla, kalan günleri şantiyelerde geçireceğim. Tek hedefim, 5 yılın sonunda ‘Sana verdiğimiz oy helal olsun. Verdiğin sözleri de vaatleri de yerine getirdin’ denmesi. Daha bugünden söylenmeye başlandı ama olsun, biz zamanı çok iyi değerlendirerek işimize daha da fazla yoğunlaşacağız” diye konuştu.

BASKÜL VE VANTİLATÖR GELİYOR

Halk Günü’ne katılan Yalçın Birgün adlı bir vatandaş, “Vatandaşların aldığı sebze meyveler doğru mu tartılmış yanlış mı? Bunu anlamak için semt pazarlarının çıkışına baskül koyulsa iyi olmaz mı?” diye öneride bulundu.  Başkan Soner Çetin de öneriye “Çok doğru olur” diyerek olumlu yaklaştı ve ilgililere “Tüm semt pazarlarının çıkışına elektronik tartı aletleri koyun” talimatı verdi. Çetin ayrıca yaz aylarında soğuk hava püskürten bir vantilatör koyulması önerisine de olumlu yanıt verdi.