Dernek Başkanı Kemal Çelik ve arkadaşlarınca karşılanıp ağırlanan CHP Çukurova İlçe Kadın Kolu Başkanı Zuhal Kuleaşan, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıların halkla el ele aşılacağına inandıklarını, o nedenle demokratik kitle örgütleri ile ilişkileri geliştirme ve kalıcı kılma anlamında ziyaretler gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda Alevi Kültürü Derneği Adana Şube Başkanlığını ziyarete geldiklerini söyledi.
Başkan Kuleaşan, 12 Eylül’de halk oylamasına sunulan nitelikte bir anayasa değişikliğinin Türkiye’yi ileri götürmeyeceğini de vurgulayarak, “Daha demokratik, çağdaş bir anayasa yapmak kaçınılmazdır. Bunu da iktidarımızda gerçekleştireceğiz. Demokratik kitle örgütlerini ziyaretteki amacımız, cumhuriyete sahip çıkmak, demokrasimizi çağdaş ölçütlerde geliştirme kararlılığımı anlatmak, destek istemektir” dedi.
Alevi Kültürü Derneği Adana Şubesi Başkanı Kemal Çelik de, konuklarına “hoş geldiniz” dedikten sonra şunları söyledi:
“Bizim anlayışımızda kadın, ailenin reisidir, annedir, başımız üzerinde yeri vardır. Yaşadığımız referandum, yarını düşünen, aydın, sorumluluk bilincindeki insan için çok önemliydi. Biz, 12 Eylül Anayasası’na da, AKP’nin 12 Eylül Anayasası’na yama yapma anlayışını da benimsemedik, karşı tavır aldık.
12 Eylül, solun ve ulusalcı kesimin üzerinden silindir gibi geçti. Şimdi siz bir anayasa yapıyorsunuz, demokrasi diyorsunuz, Alevilerle ilgili bir tek kelime yok. Zorunlu din dersleri konusunda bir adım yok. Avrupa Birliği İnsan Hakları Mahkemesi kararına uymayan iktidarın demokratik bir anayasa hazırlayacağına inanmıyoruz, inanmadık, haklı çıktık.
CHP’li kadınları kutluyor, başarılar diliyorum.”