CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı,  işsizlik ve yoksulluğun vatandaşı canından bezdirdiğini,  iktidarın dış politikasının da iflas ettiği söyledi.

SAİMBEYLİ ADLİYENİ İSTİYOR

Saimbeyli İlçesi ve köylerinde vatandaşlarla görüşen ve sorunlarını dinleyen CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı,  çözümün adresini CHP olarak gösterdi.  Saimbeyli halkı iktidarın Adliye Binasını kapatma kararını unutmadıklarını,, doğayı katletmeye yönelik yapılacak HES’ler konusunda da uyarılarda bulundu. Karakuyu ve Kızılağaç Köyü yakınlarında yapılacak HES’lerin bölge halkının huzurunu kaçırdığını belirten vatandaşlar, iktidarın rant uğruna bölgedeki doğal güzelliklerin yok olmasına sessiz kalmayacaklarını dile getirdiler.


İŞSİZLİK VE YOKSULLUK ARTTI

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı,  Saimbeyli’de HES santrallerine iktidar partisine munsup kişilerin de karşı çıkmasının sevindirici olduğunu, HES’ler konusunda kararı bölge halkının vermesi gerektiğini ifade etti. Halkın en büyük sıkıntısının işsizlik ve yoksulluk olduğunu ifade eden Demirçalı, vatanrdaşlara, “Gençlerinizin kahvelerde boş uturmasından mutlu musunuz? “ diye sordu.  İktidarın ekonomi ve dış politikasının iftal ettiğine dikkat çekerek, “11 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın Adana’ya verdiği en büyük hizmet işsizlik ve yoksulluk. AKP demek Adanalılar için işsizlik ve yoksulluk demek. Adana geçmişini arıyor. Adana ekonomisi bitmiş durumda. Adana kalifiye göç veriyor. Adana kamu yatırımlarından yararlanamıyor. Adana ekonomisi dip vurdu. Adana’da her evde işsiz ordusu var.” şeklinde konuştu.

Emekli, esnaf, çalışanın durumunun da yürekler acısı olduğunu dile getiren CHP milletvekili Ali Demirçalı, “CHP iktidara hazır. İşsizliğin de yoksulluğun da çözüm adresi CHP’dir. Halkımızın önüne fırsat geliyor. 30 Mart 2014 tarihinde halkımız iktidara gereken dersi verecektir.” dedi.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Saimbeyli ilçesine bağlı  Çatak, Kızılağaç, Gedikli, Gökmenler ve Çorak köylerini gezdi. Demirçalı, Kızılağaç Köyü’nde Hakan Üğüten ve Aslı Polat(Üğüten) çiftinin düğün törenine katıldı.