CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, 91. Kuruluş yıl dönümünde Cumhuriyetimizi her geçen gün artan coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Demirçalı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şöyle dedi:

“Geçen 91 yılda gelinen nokta ve son yıllarda Cumhuriyet değerlerine karşı yapılan saldırılar bizim coşkumuzu azaltmak şöyle dursun bir kat daha arttırmıştır. Bizim Cumhuriyet değerlerine karşı bağlılığımızı kimse boş çabalarla sorgulamaya kalkmasın. Halkımız cumhuriyetin kendisine getirdiği kazançların çok net bilincindedir. Bu bilinç geleceğimiz adına aydınlık düşünmeye yönlendiren en önemli güçtür.
SALTANAT HEVESİ OLABİLİR

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetin kurucu partisi olarak 91. yıl dönümünde Cumhuriyeti tüm halkımızla birlikte kutlayacaktır.  Kaçak binalarda yapılan sahte törenler cumhuriyet kutlaması değil, saltanat hevesi olabilir. 
Bugün çevremizdeki ülkelerde yaşananlar cumhuriyetimizin ne büyük bir değer olduğunu bir kez daha bize göstermiştir. Türkiye’nin sorunlarını çözmesi, çevresindeki bataklıklara saplanmaması, birliğini güçlendirmesinin yolu Cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmaktan geçer. Çevremizde bir çok sorun yaşanıyor, Türkiye bunlarda çözüm getirecek bir güç olamıyor ve sorunları içimize ithal ediyorsak, bu maalesef takiye siyasetinin sonucudur. Sonu gelmiş bu siyaset halkımızı umutsuzluğa sürüklemesin.

ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANIYORUZ

Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını bir kez daha kutlarken; Cumhuriyeti kurup bizlere bırakan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, gösterdikleri hedefleri gerçekleştirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğimize anıları önünde bir kez daha söz veriyoruz.”