YORUM HABER -Murat Berhun
Açıklamasında yaşadığı kentin takımına destek verdiği için eleştirildiğini öne süren Ayşe Sibel Ersoy, şu gerçeği öğrenememiş. Madem yaşadığın şehrin takımına destek veriyorsan, yaşadığın şehirden Milletvekili adayı olacaksın. Gidip benimsemediğin, yaşamadığın, halkının değerlerine saygı göstermediğin bir kentten aday olmayacaksın. İşte bu kadar yürekli ve mert olacaksın. Gideceksin, "Benim şehrim", "Benim Kulübüm" dediğin kentin milletvekili adayı olacaksın. Şunu çok ama çok iyi biliyoruz ki, kazayla karışık vekil olursan, Adana'ya asla bir iğne ucu kadar katkın olmayacak. Çünkü Milletvekili olmak için Aday olduğun kentin halkının değerlerini sevmiyorsun, Çünkü Adanalıların vazgeçilmezlerini değil, vazgeçtiklerine sahip çıkarak seçilirsen ne yapacağını haykırıyorsun. Neyse evinde Ankara'daymış. Olurda seçilirsen, Adana'ya ara sıra göstermelik gelirsin. Mecliste yakın. Ekstra ev tutmana da gerek yok. "Benim kentim" dediğin Ankara'dan, "Benim kulübüm" dediğin Ankaragücü'nden ayrı kalmayacaksın. Eeee Adana'dan uzak olmanın sakıncası da yok zaten. Ne de olsa Adana, "Senin kentin" değil, Adanaspor veya Adana Demirspor "Senin kulübün" değil. 
Haberin tam metni
Ersoy: Adanaspor ve Adana Demirspor onurumuz ve gururumuzdur
ADANA - MHP Adana Milletvekili Adayı Eczacı Ayşe Sibel Ersoy, "Adanaspor ve Adana Demirspor, bizim onurumuz ve gururumuzdur" dedi.
Ersoy, seçim sürecini istismar etmek suretiyle hakkında üretilen haksız ithamlara karşı açıklama yaptı. Ersoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Millet Meclisi demokrasinin en temel, vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Demokrasi yasama, yürütme ve yargı erklerinden oluşur. Yasama görevini yürütecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, aday oldukları seçim bölgesinden seçmenlerin hür iradesi ile seçilirler. Her milletvekilinin, seçildiği bölgenin sorunlarına hassasiyet göstermeleri, çözümler konusunda aktif çaba ve emek harcamaları en önemli görevlerinden birisidir. Bu konuda sağlıklı toplumun en önemli ögelerinden birisi olan sporun ne kadar önemli olduğu inkar edilemez  gerçektir. Halen yaşadığım ve çalıştığım şehri temsil eden bir futbol takımına vermiş olduğum destek nedeniyle sosyal medya hesaplarımdan bazı tepkiler almaktayım. Spor evrensel kültürün bir parçasıdır. Dünyada dili, ırkı, dini farklı insanları birleştiren önemli bir vasıtadır. Toplumsal barışa katkı sağlayan en önemli etkinliklerden olan futbolda, bir Milletvekili adayı olarak yaşadığım şehrin takımına vermiş olduğum destek, doğduğum, eğitim gördüğüm ve hala ailemin yaşadığı şehir olan Adana'mızda bizim onurumuz ve gururumuz olan Adanaspor ve Adana Demirspor’a  bütün kalbimle vereceğim desteği, takımlarımıza olan sevgimi ve saygımı asla değiştirmeyecektir. Sporun birleştirici gücüyle futbola ve futbol takımlarımıza gönül veren tüm taraftarları da sevgiyle kucaklıyorum."