TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği önergesinde doğalgaz ve elektrik zamlarını sordu.
Önergesinde Enerji Bakanı Albayrak’ın iki ay önce doğalgazda indirim müjdesi verdiğini ve elektriğe de zam yapılmayacağı yönündeki açıklamalarını hatırlatarak şunları söyledi:
TWİTTER’DAN BİLE PAYLAŞTINIZ
“29 Eylül 2016 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) yaptığınız ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularına verdiğiniz yanıtta; 1 Ekim 2016 tarihinden itibaren doğalgazda yüzde 10 indirime gidileceğini ve elektriğe de zam yapılmayacağını açıkladınız. Aynı gün twitter hesabınızda da “Sözümüzü tuttuk. Kış gelemeden 1 Ekim’den itibaren geçerli olacak şekilde, doğalgaz fiyatlarında %10 indirim yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde paylaşımda bulundunuz.
Yaptığınız bu açıklamalara rağmen, 7 Aralık 2016 tarihi itibariyle doğalgaza yüzde 9,8, elektriğe de yüzde 10 oranında zam yaptınız. 2 ay önceki sözlerinizin tam aksine almış olduğunuz bu zam kararları;  mevsimin tam ortasında kışın tüm ağırlığıyla etkisini hissettirdiği bir dönemde, indirim beklentisindeki vatandaşı mağdur etmiştir”

 Akaryakıt fiyatlarındaki artışların ardından doğalgaz ve elektriğe yapılan bu zamlarla; vatandaşın enerji giderlerinin büyük ölçüde arttığını kaydeden Elif Doğan Türkmen, bu zamların ayrıca ulaşım, gıda ve giyime kadar vatandaşın tüm giderlerine ve yaşamına olumsuz yansıyacağını, sanayicinin de girdi maliyetlerinin yükselmesine neden olacağını ifade etti.

Bakan Albayrak’a “İki ay önce doğalgazda indirim, elektriğe de zam yapılmayacağı yönünde yaptığınız açıklamalarınızın tam aksine bugün aldığınız fahiş zam kararlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Açıklar mısınız?” diye soran Elif Doğan Türkmen, şu sorularına da yanıt istedi:
-Zam kararı ve uygulamalarınızın, söylemlerinizin tam aksinde gerçekleşmesini neye bağlıyorsunuz? 
-Söylemleriniz ile uygulama ve kararlarınız arasındaki bu çelişkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Vatandaşın zorunlu ihtiyacı olan doğalgaz ve elektrik bedellerini artıran bu zamların, aynı zamanda ailelerin çocuklarına ayırdıkları bütçenin küçülmesine neden olmasını içinize sindirebiliyor musunuz?