27.Dönem MHP Adana Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yapan Karayandı daha sonra MHP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

MHP’nin her geçen gün giderek yükselen bir parti olduğuna dikkat çeken Karayandı, Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli’nin önderliğinde ülkücü hareketin iktidara koştuğunu, Türk Milletinin teveccühlerine mazhar olduğunu dile getirdi.

Dr.Karayandı, “Devlet adamlığının yanı sıra eşsiz öngörüsü ve tutarlı çizgisiyle Türk siyasetinde büyük bir öneme sahip olan MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek hayır duasını aldım. 24 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler önce ülkemize ve milletimize sonra da MHP’ye hayırlı olsun” dedi.

KARAYANDI KİMDİR?

MHP’den aday adaylık başvurusunu tamamlayan Dr.Fatih Karayandı, 24 Mart 1974 Adana doğumlu. Evli ve 2’si kız 4 çocuk babası olan Karyandı’nın yayınlanmış kitapları da bulunuyor.

Özgeçmişiyle ilgili bilgiler veren Karyandı, “Ahmet Sapmaz İlkokulu’nun, ardından Çukurova Ortaokulu’nda okudum. Adana Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandım. 1994 yılında yatay geçiş yaparak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimime devam ettim. 1995 yılında Emine Özlem ile hayatımı birleştirdim. 1998 yılında Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Aynı yıl Mart ayında Niğde’nin Çamardı İlçesi Bademdere Sağlık Ocağı’nda Hükümet Tabibi olarak göreve başladım.

1999 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı kazanarak Ç.Ü. Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi kadrosuna atandım. 2005 yılında Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı oldum. 2005-2006 yılları arasında özel bir hastanede Beyin Cerrahı olarak çalıştım. 2006 yılında Adana Devlet Hastanesi’ne atanarak mesleğimi icra etmeye devam ettim. 2007 yılında askerlik görevimi yedeksubay olarak tamamlayıp Adana Devlet Hastanesi’ndeki görevime geri döndüm.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Seyhan’dan MHP Belediye Başkan Aday Adayı oldum. 2014 seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi’nin MHP tarafından kazanılması sonrasında, Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Daire Başkanlığı görevine getirildim” dedi.

“SOYDAŞLARIMIZA YARDIM ETME İMKANI BULDUM”

Dr.Fatih Karayandı, yaklaşık 4 yıldır sürdürdüğü Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Daire Başkanlığı sırasında; özellikle Türk Dünyasının mazlum ve savaş mağduru bölgelerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin takdir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda sağlık ve insani yardımları ulaştırma imkanı elde ettiğini belirterek,

“Irak, Kerkük, Khazır ve Erbil bölgelerindeki Türkmen kardeşlerimize, Suriye Türkmendağı, Cerablus, Çobanbey, Dabık, Mare ve Afrin Bölgesindeki Kırım Türklerine yardımlar şahsım ve ekibim tarafından ulaştırıldı. Ve o bölgelerden gerek muhacir olarak ve gerekse de sağlık ihtiyaçları nedeniyle Adana’ya gelen soydaşlarımıza yardım etme imkanı bulduk.

Özellikle Suriye ve Irak göçmenleri konusunda bir çok ulusal ve uluslararası toplantıya katılarak tecrübelerimizi ve çalışmalarımızı anlatan sunumlar yaptım.

Bu arada Ceyhan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin 2.Başkanlığı, Adana Kırım Türkleri Derneği Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundum” diye konuştu.

YAYINLANMIŞ KİTAPLARI VAR

Özellikle Nogay Türkleri konusunda araştırmalar yapan Dr.Fatih Karayandı’nın Nogay (2005), Kayıp Tamga (2008) Nogay İnce Ali Müfrezesi (2010) ve Ceyhan Bölgesi’ndeki Nogay Tamgaları (2015) isimli yayınlanmış kitapları bulunuyor.