DSP Adana İl Başkanı Fatma Altınok yaptığı açıkalamda Adana’da DSP’den Milletvekili aday adayı olmak için yaklaşık 40 kişinin müracat ettiğini kaydederek bu adaylar içerisinde

1.sırada Ercan Akarpınar,2.sırada Hakan Buldu.3 sırada Birsen Bölükbaşı 4. Sırada Remzi Zeren ve 5. Sırada ise Ali Şardaşlar’ın aday olduğunu açıkladı.

Altınoyaptığı açıklamada, Başta Türkiye ve Adana hak ettiği gibi yöneltilebilmesi için DSP’nin Mecliste olması gerektiğini vurgulayarak 2 ay sonra yapılacak olan Genel seçimler için iddialı hazırlandıklarını söyledi. Yarın seçim olacakmış gibi gece gündüz demeden teşkilat olarak çalıştıklarını ifade eden Altınok, Genelseçimlerde halkın oylarına sahip çıkmasının önemine işaret ederek, "Türkiye bizimdir. Bizim atalarımızın emaneti olan Türkiye'nin iyi yönetilmeye ihtiyacı vardır. Bizler vatandaş olarak bunu hep birlikte sağlayarak, Ata'mıza ve bayrağımıza sahip çıkmalıyız. Bölücülere fırsat vermeyelim. Bizler halk için varız. Tüm gücümüzle çalışmak zorundayız. Gelin hep birlikte olalım. Türk, Kürt, Çerkez, Sünni, Roman hepimiz kardeşiz. Bu kardeşlik hiçbir zaman bozulmasın" ifadelerini kullandı.

DSP'nin 1985 yılında kurularak, birçok kez iktidar olduğunu hatırlatan Altınok, "Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in bir sözü vardı; 'Toprak işleyenin, Su tutanındır' Bu sözün doğruluğu; artık samanın bile yurt dışından ithal edilmesiyle ortaya çıkmıştır" dedi.

Önümüzdeki günler DSP Adana Milletvekili adaylarını kamuoyu ile tanıştıracaklarını ifade eden Altınok,AK Güvercini 2 ay sonra göklerde tekrar uçaracaklarını söyledi
Adaylistesi şöyle;

1 - ERCAN AKARPINAR
2- HAKAN BULDU
3 - BİRSEN BÖLÜKBAŞI
4- REMZİ ZEREN
5- ALİ ŞARDAŞLAR
6- HÜDAVERDİ GÖKÇE
7 - SÜLEYMAN YURDACAN
8 - SEYLA UYDAN
9- MUSTAFA  HAZAR
10 - TÜLAY AKSU
11-  TALAT ÇAVUŞ
12 - EHTER SUİÇMEZ
13- CUMALİ BARAN
14- MUSTAFA YILMAZ