Aksakal’ın açıklaması şöyle:

“Başbakan ve Hükümet, kendi sorumluluğunda olan görevleri ‘akil adamlar’ kisvesi altında başkalarının üzerine yükleyerek yükümlülükten ve sonuçlarından sıyrılamaz.
Ancak görüyoruz ki on yılı aşkın bir süredir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yönetme iddiasıyla iktidarda oturanlar, Ortadoğu’da hesapları olan egemen güçlerin kendilerine sağladıkları iktidar gücünü sadece yandaşlarının ve yakınlarının sınırsız zenginleşmelerinde kullanmakla meşguldürler.
Vatan bölünmüş, halk gırtlağına kadar borç batağına saplanmış bunların umurunda bile değildir.

1999 yılında yakalanıp yüce Türk adaletine teslim edilen ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış olan bölücü örgütün başı, ‘AKP’yi 10 yıldır ayakta tutan benim. ..Biz AKP’yi çıkartan gücüz…Biz AKP’ye iktidarı altın tepside sunduk’ diyebiliyorsa ve Başbakan bunları yalanlamak yerine, bu sözlerin yer aldığı belgeyi kimlerin sızdırdığının peşine düşüyorsa, iktidar yolunun sonuna geldiğini kendisi de kabul etmiş demektir.
PKK eli kanlı bir terör örgütüdür. PKK’yı affettirmeye çalışmak hiçbir iktidarın haddi değildir.

PKK adına şehit aileleri ile helalleşme hayalinizi bırakıp halkın helalliğini alıp elinizi milletin üzerinden çekin.
Millet seçimlerde, Parlamenter sistemin gerekleri çerçevesinde, Tayyip Erdoğan’a ve AKP’ye, devleti yönetme, vatanı koruma, halk adına Cumhuriyet’e sahip çıkma görevi vermiştir.

Başbakan ve milletvekilleri Parlamento’da bu değerleri koruyacaklarına dair ‘namusları ve şerefleri’ üzerine yemin etmiştir. Şimdi bu yeminin ve Anayasa ile tanımlanarak kullanılan bu yetkinin sorumluluğu ‘akil adamlar’ adı altında başkalarına devredilemez bu anayasal bir suçtur.
Buradan iktidara çağrı yapıyorum:
Eğer artık bu işlere aklınız yetmiyorsa derhal erken seçim kararı alın!