1983 yılında DYP’yi Adana’da örgütleyen “Yerel Kurucular”, 23.Haziran 1983 tarihinde, Ankara’da Doğru Yol Partisinin kuruluş beyannamesini imzalayıp, İçişleri Bakanlığına sunarak, siyasi arenaya giren “Genel Merkez Kurucularından” ve “Kurucu Genel İdare Kurulu Üyesi”, şimdi ise, CHP Seyhan Belediye Başkan aday adayı Fatih Özgür’e desteklerini ilan ettiler.

Adana İl Kurucuları adına Kurucu İl Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Oktay Hatipoğlu, Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Özdeniz, Kurucu Merkez İlçe Yönetim Kurulu Sekreter üyesi ve İl Genel Meclisi e. Üyesi Vedat Emeksiz, Kurucu Merkez İlçe Yöneticisi İhsan Yılmaz, İl Genel Meclisi e. Üyesi ve Merkez İlçe Yöneticisi Abdurrahman Durmaz, İlçe Yöneticilerinden Fahri Aygün, Geneçlik Kolları e. Yöneticilerinden Ahmet Temek ve İsmail Göç, Fatih Özgür’e, adaylık sürecinde ve aday gösterildiği takdirde seçilmesi için tam desteklerini bildirdiler.

DYP Kurucuları adına konuşan Oktay Hatipoğlu: “Doğru Yol Kurucuları olarak Ülkeyi AKP iktidarından kurtarmak için ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruat” anlayışıyla hareket etmekteyiz. Bunun ilk adımını yerel seçimlerde CHP aday adayı Fatih Özgür’e tam desteğimizle kanıtlayacağız” dedi.

Toplantıya CHP Seyhan Belediye Başkan aday adayı  Fatih Özgür’ün Milli Mensucat T.A.Ş.den mesai arkadaşları Abdullah Akat, Tahsin Elibol, Ziya Altun ve Çetin   katılarak, “Kıdemli Adanalılar” adına Fatih Özgür’e desteklerini beyan ettiler.

Toplantıda konuşan Fatih Özgür de “Sizlerin desteklerinize teşekkür ederim. Bu tavrınız çok manalı ve değerlidir. Sizler bu açıklamanızla benim ‘Partim tarafından Seyhan Belediye Başkanlığına Aday gösterilirsem 50 bin oy farkı ile kazanacağım. Böylece Büyükşehir Başkanlığının da CHP’ye geçmesine önemli katkı koyacağım’ iddiamın dayanaklarından birisi somut şekilde açıklanmış olmaktadır. Adaylığım halinde Pozantı’dan Yumurtalık’a; Karataş’tan Tufanbeyli’ye, Aladağ’a bütün Adana’da dostlarım, merkez sağ seçmeninden CHP’ye önemli katkı somut şekilde görülecektir” diye konuştu