Milletvekili Erdinç, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılının büyük bir coşkuyla bir kez daha kutlandığını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyetin millet için esin kaynağı olduğunu ifade etti.

 

Anadolu’da yaşayan milletin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, yine aynı milletin azim ve kararının kurtaracağına yürekten inanması sonucu, Samsun'da yakarak başlattığı bağımsızlık ateşinin, Erzurum'dan Sivas'a ve Amasya'ya kısacası Anadolu’nun dört bir yanına yayılarak ülkeyi bölüp yok etmek isteyenlere karşı verilecek olan bir mücadelenin başlamasını sağladığını hatırlatan Erdinç, “Düşmana karşı milletimizin topyekûn gerçekleştirdiği kurtuluş savaşı sonucunda ülkemiz düşman istila ve işgalinden temizlenerek ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur” dedi.

 

Milletvekili Erdinç mesajının devamında şunları kaydetti;

“Bugün sahip olduğumuz cumhuriyet rejiminin ve demokrasinin kıymetini bilmeli, elde ettiğimiz tüm kazanımları daha çağdaş, daha müreffeh, insan hak ve özgürlüklerinin alabildiğince yaşandığı bir Türkiye için harcamalıyız. Böylesine önemli günleri, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin korunması ve ilerlemesi yolunda atılan yeni bir adım olarak görmeli, geleceğe yön verirken, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak bu önemli değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak adına yaşamak ve yaşatmak ortak sorumluluğumuz olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 90 yıl, özellikle de son 10 yıl içinde her geçen gün daha da güçlenerek, daha çok büyüyerek, ekonomide, demokraside, dış politikada büyük mesafeler kat etmiş, etmeye de devam edecektir. Hedefimiz her alanda yükselmiş ve dünya birincisi olmuş bir Türkiye’dir.

 

Bu dilekler ve duygularla, Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eşsiz fedakârlıklarıyla ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm Adanalı hemşehrilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”