Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihinin en şerefli sayfalarındaki yerini aldığını vurguladı.
Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan Erdoğan, 1915’in Türk tarihinin 1800’lü yıllarda uğradığı yenilgilerin ardından siyasi ve askeri varlığını kanıtlaması yönünde atılan en önemli adımlardan birini oluşturduğunu kaydetti. Yurdunu korumak için adeta yeniden dirilen bir ulusun canını-malını hiçe sayarak işgal kuvvetlerini denize döktüğünü anımsatan Erdoğan, “Atalarımızın kanlarıyla sulanmış ve bayrağımıza rengini vermiş genç Türkiye Cumhuriyeti’nin değerini bugün daha çok anlamamız gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Cumhuriyetin kazanımlarını, insan hak ve özgürlüklerine olan inancı, birliği, beraberliği, kardeşliği esas alan uygulamaları korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmak her vatandaşın birincil görevi olmalıdır” diye konuştu.

“HERKES AYNI ÇABAYI SARFETMELİ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden dirilişinin tüm dünyaya Mustafa Kemal gibi askeri ve siyasi bir dehayı hediye ettiğini kaydeden Erdoğan, “Atatürk ilke ve devrimleri yolumuzu aydınlatmaya devam etmelidir. Ulusumuz, Atamızın gösterdiği çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma çabası içinde olmalıdır” dedi.

250 bin şehit verdiğimiz bağımsızlık savaşında Atatürk’ün ordularına ‘Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’ dediği ve yeryüzünde emsali görülmemiş bir mücadelenin eseri olan bağımsızlık ve hürriyetin birilerinin iki dudağı arasında sıkıştırılamayacağını ifade eden Erdoğan, “Egemenliğimize, özgürlüğümüze sonuna kadar sahip çıkacağız” ifadelerine yer verdi.

“HAYIRLI DAVRANIŞLAR DİLERİM”

Türkiye Cumhuriyeti’ni kurtaran, kuran ve bugünlere taşıyan Atatürk’ün demokratik, parlamenter sistemle, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımasıyla dünyaya örnek gösterildiğini ifade eden Erdoğan, “Yasama, yürütme, yargı yetkisini tek başında elinde bulundurmak isteyen bir kişinin ülkeyi ne hale getireceğini düşünmek bile istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, tüm vatandaşların 16 Nisan’da ülkesi için, vatan toprakları için, çocukları ve torunları için ‘Hayırlı’ bir davranış sergileyeceğine inandığını sözlerine ekledi.