Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl eski Başkanı Ahmet Erdoğan, yoğun bir katılıma sahne olan coşkulu bir kalabalık eşliğinde milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

 Ahmet Erdoğan, MHP Adana İl Başkanlığı binasında yaptığı açıklamada yoğun ilgi gördü. MHP Adana İl Başkan Yardımcısı Mustafa Tanrıverdi, MHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Akkuş, MHP İl Başkan Yardımcısı Arif Batur, Hanifi Yalçın, MHP Seyhan İlçe Başkanı Bünyamin Kaya, MHP Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener, MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Koca, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Murat Cevheri Bucak, Mehmet Gökoğlu’nun yanı sıra büyük bir kalabalığın hazır bulunduğu açıklamada Ahmet Erdoğan, önemli mesajlar verdi.

 

Erdoğan’ın tam konuşma metni aşağıdaki gibidir:

 “Çok kıymetli İl Başkan Yardımcım ,İlçe Başkanlarım , Belediye Başkanlarım ,

Teşkilatımızın değerli yönetcileri ve Belediye meclis üyelerimiz,Ülkü Ocakları Başkanımız ve değerli yöneticileri, Kadın kollarımızın değerli başkan ve yöneticileri, Cefakar  taş medreseliler, Sendikalarımızın  değerli başkan ve yöneticileri, Kıymetli Muhtarlarımız, Değerli ülküdaşlarım,  Kıymetli hanımefendiler, Basınımızın değerli emekçileri, Türk Milliyetçiliği davasının yegane siyasi adresi olan partimden,Milliyetçi Hareket   Partisinden Milletvekili aday adaylığımı açıklayacağım toplantımıza hoşgeldiniz, şeref verdiniz.                                   

Kıymetli Ülküdaşlarım ,

Değerli misafirler, Mustafa Kemal Atatürk,  Avrupa’da  ‘Türk  Milliyetçi Hareketi’    Olarak ta adlandırılan, Türk’ün yeniden  kendine  dönme refleksi  ile büyüyen ve  tarihe bir destan olarak geçen, ‘Türk Kurtuluş Savaşının’,  ‘Milli Mücadelenin’   ilk hissiyatının ve ilk teşebbüsünün Adana da başladığını ifade etmiştir.

Değerli Misafirler  ,

Kışladığı   Kozan- Kadirli  yöresinden  1865 yılında Pınarbaşına göç eden Türkmen Aşiretlerinden olan‘ ‘Köşkerli Aşiretine’  mensup    Başbuğ  Alparslan Türkeş  bey  milliyetçilik davasının ilk teşkilatlanma çalışmalarına başladığı Adana dan 1969/1973/1977 yıllarında milletvekili seçilmiştir.

Kıymetli ülküdaşlarım,

Çukurova’nın  Türkmenleşmesinde  büyük rol oynayan, Türk Milletinin binlerce yıllık hafızasını taşıyan bir Türkmen aşireti olan Fettahlı Aşiretine mensup, Genel  Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey, Milli Mücadele kahramanı ve İstiklal Madalyası sahibi bir babanın Salih Bahçeli Bey’in oğlu olarak  Adana ili Osmaniye ilçesinde dünyaya gelmiş ve Adananın Türk milliyetçiliğinin kalesi haline gelmesinde  buradaki dava arkadaşları ile birlikte verilen mücadelenin sancaktarı ve Türkiye’de bugün Türk milleti için direnç merkezi olan Tek Liderdir.

İşte Adana,

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Başbuğ Alparslan Türkeş’in, Ve Liderimiz Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin, Fikri,  hissi  ve  fiziki olarak doğduğu yetiştiği ve destan yazdığı topraklardır.

Adana, Mürüvvet Kekilli’nin, Serdar Tanrıtanır’ın, Sitemkar Başboğa’nın ve nice ülkü sevdalılarının şehadet şerbeti içtiği, işkenceler ile bedenleri hapis edilen ama fikriyatları ve ruhları hapis edilemeyen taş medreselilerin membaıdır.

 

Değerli Ülküdaşlarım, Kıymetli misafirler,

Aslında binlerce sayfaya sığmayacak, içinde acı, gözyaşı, şehadet, sabır, karalılık, diriliş ve şahlanışın olduğu, ülkü ve millet sevdalılarının harman olduğu Adana’dan bütün yaşanan ve yazılan büyük mücadele ve destanın ağır sorumluluğunun  bilincinde ve  bunu bütün hücrelerimde hissederek,

Liderim ve Genel Başkanım sn Devlet Bahçelinin güçlü Türkiye mücadelesinde yol arkadaşı olabilmek, hemşerilerime ve Milletime hizmet edebilmek,

Teşkilatlarımın  ve Ülküdaşlarımın   mücadele arkadaşı olabilmek için,

Mensubu  bulunmaktan  gurur duyduğum partimden Milliyetçi Hareket Partisinden Milletvekilliği aday adaylığımı açıklıyorum. Cenabı Haktan Milletvekili aday adaylığımı  Milletime, Partime ve şahsıma hayırlara vesile etmesini niyaz ediyorum.

Kıymetli misafirler,

Türkiye’de millet sevgisini, vatan sevgisini, ALLAH sevgisini ‘ülkücü’ kelimesinden daha kapsamlı ve daha manalı ifade eden bir kelime yoktur.

‘Ülkücü’ sevgiyi, sadakati,  duyarlığı,  fedakarlığı, mücadeleyi,  sabır ve kararlılığı ifade eden destansı  bir kelimedir. Ülkücü olabilme mücadelesi veren ve onun hakkını verme yolunda her an bir imtihandan geçen bizler Türk Milletinin içinde bulunduğu her vaziyeti iyi kavramak, anlamak ve buna göre hareket etme mecburiyetindeyiz. Bu  noktadan hareketle içinde bulunduğumuz vahim tablo,                                                  yani AKP’nin 13 yıllık yeni Türkiye macerası, Türkiye için faiz ve dolar lobilerinin keyif sürdüğü bir ülke.  AKP için,  yol arkadaşları ile kan davası, Millet ve Devlet sevdalıları için Silivri zindanları, Ceddimiz için kabirlerini ancak kaçırarak koruyabilme utancımız, Vatan toprakları için  ise eşkıya hakimiyetinin   sürdüğü  bir ülke fotoğrafı ile sonlanmaktadır.

İşte bu vahim tablo karşısında, Liderimiz, Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli ve onun öz evlatları olarak etrafında kenetlenen bizler Türk milliyetçileri, 7 Haziran’da Türk ün ateşle imtihanına kararlı ve Azimli bir duruşla hazırlanıyor.

Liderimiz  Devlet  Bahçeli Bey, büyük bir öngörü ile bu günler için devleti  yönetecek kadro olarak eğittiği ve donattığı, siyaset okulundan yetiştirdiği yüzleri vatan evlatları ile çalışma arkadaşlarıyla, sabırlarını ve metanetlerini korutarak    diri, sağlam ve hazır vaziyette tuttuğu teşkilatlarıyla, ekonomik, siyasi ve sosyal projeleriyle, Milliyetçi  Hareketi iktidar yapmaya hazır olduğunu, tüm Türkiye’ye ilan ettiğini görüyor ve yaşıyoruz.

 

Adana Teşkilatlarımızın,

Adana’da göğsümüzü kabartan büyük bir başarıya imza atan Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve İlçe Belediye Başkanlarımızın, Ülkü Ocaklarımızın,Kadın kollarımızın ve Aday adaylarının, Liderin emrinde heyecanla hazır olduğunu yaptığımız çalışma ve gezilerde net olarak gördüğümüzü de huzurunuzda ifade ediyorum. Ayrıca buradan, bu kürsüden Adanalı hemşerilerime sesleniyorum.

Bir kukla gibi idare edilen, mikrofonda yiğit,  arka planda dayatılan her senaryoya imza atan, gözümüzün gördüğü ama içimizin sindirmediği, Türkiye’yi buz gibi eritip çözen, ‘Yeni Türkiye’   saltanatı ve tiyatrosuna hep beraber son verelim.

Bunu da  bu zihniyete karşı en sağlam kale olan, iktidara hazır MHP ve en dirençli Lider ve Başbakanlığa hazır sayın Devlet Bahçeli Bey’in sevk ve idaresinde gerçekleştirelim. Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in davetini buradan bu vesile ile tekrarlıyorum. Adanalı hemşerilerimizi, hangi parti mensubu olursa olsun Milliyetçi Harekete davet ediyoruz. Çünkü bizler siyasi görüşü ne olursa olsun Türk Milletinin onurlu birer ferdiyiz. Vatanın ve Cumhuriyetin kararlı birer emanetçisiyiz. Gün MHP’ de birlik ve birleşme günüdür Bu vesile ile 21 Mart’ta yapılacak büyük kongremizi, iktidarımızın en büyük habercisi olarak görüyor ve bütün hemşerilerimizi davet ediyoruz.




Kıymetli ülküdaşlarım, Değerli misafirler,

Basınımızın kıymetli emekçileri, Sözlerime son verirken,

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in grup toplantısında, bedenimizi ve ruhumuzu titreterek hafızalarda tazelediği Ziya Gökalp’in  7 Mart 1911’de “Genç Kalemler” dergisinde yazdığı, ‘Vatan  Ne Türkiye’dir  Türklere , Ne Türkistan;

Vatan, Büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan!” Şiiri ile Ankara’dan tüm Türkiye’ye ve Dünyaya haykırarak verdiği ses ve  koyduğu hedefe biz de Adana’dan ses verelim. Ses verelim ki;  liderin haykırışı dosta güç,  düşmana korku versin. Ses  verelim ki  Kerkük’te, Suriye’de,  Çin’de zulme maruz kalan soydaşlarımız güç bulsun. Ses verelim ki  Dünyada bütün mazlum milletler emperyalizme kafa tutsun. Ses verelim ki;  Liderin  2023 lider ülke Türkiye- 2053 süper güç Türkiye ülküsü dünyada bir kez daha yankılansın. Hep beraber haykıralım. Yaşasın 100 milyonluk Güçlü Türkiye. Yaşasın 100 milyonluk Büyük Türkiye. Yaşasın 100 milyonluk Milliyetçi Türkiye.

Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyor ALLAH a emanet ediyorum”

 

Ahmet Erdoğan’ın konuşmaları yoğun alkışlarla desteklenirken MHP Adana İl Başkan Yardımcısı Mustafa Tanrıverdi, Ahmet Erdoğan’ı tebrik ederek başarılar diledi.