Hatırlanacağı üzere CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, geçtiğimiz yıl yargıya başvurmuş ve katı atık bedeli alınmasını iptal ettirmişti. O zamana kadar vatandaşlardan haksız yere alınan katı atık bedelinin geri ödenmesi konusunda girişimlerini sürdüren Fatih Özgür, sonuca çok yaklaştı.

CHP Seyhan Belediye Başkan aday adayı Fatih Özgür, konunun peşini bırakmayıp belediye Başkanı Azim Öztürk’e yazılı başvurup, mükerrer ve haksız alınan katı atık ücretlerinin geri verilmesini talep etti.

ASKİ’DEN LİSTE BEKLİYORLARMIŞ

Fatih Özgür’e yazılı yanıt veren Seyhan Belediyesi, 10.09.2013 tarih ve 147359-2753 sayılı yazıları ile;

Seyhan Belediyesinin, bu konudaki mahkeme kararının uygulanmasına hazır olduğu, bunun için gereken işlemlerin tamamlanması amacıyla, Seyhanlı mükelleflerden tahsilatı doğrudan yapan ASKİ’ye 17.06.2013 tarihinde 1865 ve 1866 sayılı İKİ yazı yazıldığı,

Bu yazılarla 1) Katı atık bedeli tahsil edilen Seyhanlılar hakkında tam listenin ( Kimlerden ne miktarlarda tahsilat yaptığının) detayını ve 2) Bu amaçla yurttaşlardan tahsil edilen KDV’nin de, ana ücret gibi, Seyhan Belediyesine iadesini talep ettiklerini,

Bu konularda istenen isim listesi verilir, Seyhan adına tahsil edilen “Katı Atık Tarifesi” bedellerinin KDV’lerini de Seyhan’a iade ettiklerinde, Seyhanlıya ödemenin derhal yapılacağını bildirdi.

CHP Seyhan belediye Başkan aday adayı Fatih Özgür “Görülüyor ki şimdi top ASKİ’de; Dileriz Haziran ayında yazılan yazılara ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi üç ay sonra da olsa yanıt verir; Seyhan hemşerilerim kendilerinden gereksiz ve haksız alınan paralarına geç de olsa kavuşurlar. Bu işi ASKİ nezdinde de izleyeceğim” diye konuştu.