Seyhan Belediye Meclisi'nin 1/1000 ölçekli nazım imar planlarını olağanüstü toplantıyla ele alması meclis üyesi Fatih Özgür'ün tepkisine neden oldu.
Dün, toplanan olağanüstü mecliste gündeme ilişkin açıklama  yapan CHP Seyhan Belediye Başkan aday adayı ve Meclis üyesi Fatih Özgür, Büyükşehir Belediyesi'nin, belediyeye, komisyona ve meclise yönelik dikkat çekecek kadar yoğun bir aceleci baskısı olduğunu ileri sürerek, "Sanki birilerinin yaptıkları planlarının İdari Yargıdan döneceği  endişesi var.Ola ki, planlar Mahkemeden döner  bir an evvel şu 1/1000'likler çıksın, elimizdeki projeleri ruhsatlandıralım da 'Kazanılmış hak sahibi' olalım deniyor gibi bir telaş görüyorum" dedi. Fatih Özgür sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak, durum sadece bununla sınırlı değildir. 1 Nisan tarihli olağan toplantı için o toplantıda görüşülecek komisyonun 'müdürlüğüne iade' kararı verilen dosyaların yeniden komisyona havalesi ise, en hafif tabiri ile meclis ve komisyon iradesine takaddüm etmektir. Zira komisyonun daha bir hafta bile olmadan iade ettiği dosyaları, Nisan toplantısı4na yetiştirmek üzere görüşüp kabul edeceği varsayımı, komisyon iradesine saygılı olmaktır diyebilir miyiz? Ne malum meclisin 25 Mart günü komisyona havale edeceği varsayılan dosyaların komisyon görüşmesinin Nisan ayı toplantısından evvel tamamlanacağı? sayın Belediye Başkanlığı Nisan gündemini en az üç gün öncesinden ilan etmekle mükellef olduğuna göre, buna uygun hareketle Nisan gündeminin 28 Mart günü ilanı ise, yasa icabı olduğundan bunca dosyayı üç günde etraflıca, onca şaibe iddiasını da dikkate alıp, gereğince inceleneceğini kimse söyleyemez."

'HANGİ ADANALILARIN ÖNÜ AÇILIYOR.
 BURADA KİMİN ARAZİLERİ VAR'
Tüm bu veriler ışığında olağanüstü toplantı kararının yanlış bir karar olduğunu da belirten CHP Seyhan Belediye Başkan aday adayı ve Meclis üyesi Fatih Özgür, açıklamasını  şöyle tamamladı:
"Bugün olağanüstü toplantıda tekrar komisyona havale edilecek dosyaları Nisan gündemine almamak gerektiğine inanıyorum. Öte yandan 'Adana'nın önünü açmak' elbette iyi ve yerinde bir davranıştır. Fakat bunu diyene önce şunu sorarlar:  Beyim, sen neden başka Adanalıların imar dosyalarını 2.5 yıldır, hiçbir sebep öne sürmeden bekletirsin? Bu mu senin “Adananın önünü açacak” Ortak(lık) aklın?
Demek ki mesele her Adanalının değil “bazı Adanalıların” önünü açmak!
Yok öyle yağma.Acele giden ecele gider derler, bilirsiniz. Ayrıca 'Verimli tarım arazilerinin imara açılmaması' görüşümüz malumunuzdur. Büyükşehir Belediyesi tarafından 0.30 yoğunluğu 1.20 ye yani dört kat artırılan Caurrefour ile Real arasında Batıya uzanan 5.000 dönüm tarıma elverişli alan var ki iyice incelenmelidir. Burada kimlerin arsaları var? Yoksa bu acele onlar için mi? Açıklanmalıdır.”