AK Parti Adana İl Başkanı Av. Fikret Yeni, 16 Nisan 2017’de yapılacak olan anayasa değişikliği referandum oylamasında neden ”Evet” ve neden “Hayır” demeden önce, sandıkta oyların kullanılmasından önce vatandaşların anayasa değişikliği hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini belirterek,” TBMM sitesine lütfen giriniz. Orada anayasa değişikliği hakkında verilen ayrıntılı bilgiler var. Allah rızası için onu okuyun ve ondan sonra sandığa gidiniz.” dedi.
AK Parti Adana İl Başkanı Av. Yeni, ilk kez Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesi’ni ziyaret etti. TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, yönetim kurulu üyeleri Yaşar Tekin, Mustafa Kastalmış, Sabit Bakıner ve Selahattin Metiner ve üyeler tarafından sevgiyle karşılanan Yeni, anayasa değişikliği hakkında bilgi aktardı. 
Yeni’nin konuşmasından önce kısa bir selamlama konuşması yapan TÜED Adana Şube Başkanı İyiyürek,”Sayın Fikret Yeni’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendileriyle emeklilere ev verilmesi konusunda görüşmüş ve kendileri bizlere gerekli desteği vermişti. Bundan dolayı ayrıca emekliler adına kendisine çok teşekkür ediyorum. Bugün ziyaretinde Sayın Yeni anayasa değişikliği hakkında bilgi verecektir.” dedi.

“ALLAH RIZASI İÇİN OKUYUP, ÖĞRENİN”
Seçimler ve son hain FETÖ darbesinden dolayı derneği ziyaret edemediğini belirten TÜED’e yönetim kurulu üyeleri Mehmet Emin Ayan ve Tolga Avşar ile gelen AK Parti Adana İl Başkanı Yeni, 16 Nisan’da neden “evet” ve neden 3Hayır” oyu kullanılacağını hakkında üyelere ayrıntılı bilgi verdi. Türkiye’nin 94 yıl önce Atatürk ve arkadaşları tarafından parlamenter hükümet sistemine geçirildiğini ve bu yöntemle milletin vekillini seçtiğini ifade eden Yeni, bugün de yarı parlamenter sistemine yani partili cumhurbaşkanı sistemine geçilmesi yönünde bir çalışma başlatıldığını belirterek şunları söyledi:
“Yürütmenin başı 1982 Anayasası’nda yürütmenin başı olan başbakana ve cumhurbaşkanına geniş yetkiler veriyor. Ama cumhurbaşkanının hiçbir sorumluluğu da olmuyordu. Cumhurbaşkanı sadece vatan hainliğinden yargılanabiliyordu. Bu da halkın yüzde 75 oyuyla mümkündü. Buna göre Cumhurbaşkanının mutlak dokunulmazlığı vardı. 1982 anayasası ciddi arızalar ortaya çıkarıyordu. Vesayet sistemi devam ediyordu. AK Parti’den önce ciddi manada ekonomik ve siyasi krizler yaşanıyordu. Biliyorsunuz AK Parti  2015 seçiminde  milletin yüzde 42 oyu ile iktidar olacaktı. Ama olmadı. Koalisyona gidilecekti o da olmadı ve krizler yaşanmaya başladı. Türkiye4nin büyümesini istemeyenler, krizlerin devamını isteyenler ve koalisyon döneminin geri gelmesini isteyenler “Hayır” kampanyası sürdürüyor.
Ve eğer 15 Temmuz hain FETÖ’nün darbe girişi başarılı olsaydı biz bugün burada olamazdık. Bu 1000 yıllık tarihimizde yaşanılan en büyük ihanettir. Siyasi, ekonomik, kültürel istikrarsızlık olacaktı. 
AK Parti ve MHP’nin dışında kalan partiler rejim elden gidiyor yaygarasıyla hayır kampanyası sürdürüyor. Kendi vesayet haklarının devamı için hayır diyorlar. 
Oysa anayasa değişikliğiyle kişiler, kendilerine verilen yetki kadar iş ve eylemleriyle hesap verebilecek. Hukukun üstünlüğü ön planda olacak. Milletvekilleri tarafından teklif edilmeyen kanunlar TBBM’den geçemeyecek. Anaya değişikliğiyle eğer Cumhurbaşkanı meclisi feshedecekse kendisini de feshedecektir. Bugün Türkiye’nin daha da büyümesi güçlenmesi, hukukun üstünlüğü, ekonomik ve siyasi istikrarın daha da güçlenmesi için sandığa evet oyu için gitsinler. 16 Nisan’da milletimiz ayaklarına vurulan prangalardan kurtulacaktır. 17 Nisan 2017’de Türkiye yayından çıkan ok gibi ilerleyen ve büyüyen ir hükümet olarak yoluna devam edecektir.
Ama bunların hepsinden önemlisi sizlerden bir ricam var. Lütfen, Allah rızası için TBMM sitesine girin. Anayasa değişikliği hakkında bilgileri mukayese edin. Neden evet ve neden hayır diyeceksiniz onu araştırın, okuyun, öğrenin. Bunu sizlerden özellikle istiyorum. Sonra sandığa gidin.” 
“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Konuşmanın ardından bir bayan emeklinin “TOKİ’den eve istiyoruz. Evimiz yok. Sizler yardımcı olunuz, birer ev sahibi olalım.” Şeklindeki bi soruyu yanıtlayan Av. Yeni, şöyle dedi:
“Biliyorsunuz Türkiye 7 Haziran 2015’de seçimden çıktı. Hükümet kurulamadı krizler yaşandı. Ardından 1 Kasım 2015’de tekrar seçime gidildi. Hükümet kuruldu. Tam işler rayına girecekken bu kez de hain FETÖ darbe girişimi ortaya çıktı. Bu nedenle bu işler askıya alındı. Ama, 16 Nisan 2017’den sonra bu işlere tekrar bakacağız. Ev konusunda elimizden geleni yapacağız.”