Adanahabermerkezi.com
Daha önce MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Yasa tarafından gündeme getirilen teklif komisyonda görüşüldü. Teklifte Aytaç Durak'ın Başkanlığı döneminde istimlak yapılarak 2004 yılında hayata geçirilen 330 dönüm alana sahip Merkez Park'ın adının Karacaoğlan Parkı olarak değiştirilmesi talep edildi. Ancak komisyon üyeleri "Biz yapmadık ki adını değiştirelim" özetiyle bu teklife red oyu verdi.
Oybirliğiyle komisyonda red edilen teklif bugünkü oturumda 17. Madde olarak görüşüldü. Başkanvekili Murat Cevheribucak tarafından "Merkez Park"ın adının "Merkez Park olarak kalması için oylarınıza sunuyorum" şeklinde komisyon raporunu oylamaya sundu. 


Oylamada meclis üyeleri oybirliğiyle kabul oyu vererek, yani komisyonun red kararını kabul ederek Merkez Parkın adının aynı şekilde kalmasını sağlamış oldular. Böylece Meclis üyeleri, Adana'nın merkezinde çok sayıda ev ve iş yerini istimlak ederek bölgeyi yeşil bir alan olarak kente kazandıran Aytaç Durak'a da bir nevi vefa örneği sergilemiş oldular.


MERKEZ PARK HAKKINDA


Alan : 330 Dönüm (330 000 M2) 33 Hektar
Yapım yılı : 2004
Açıklama : Türkiye’nin en büyük parkıdır.
Seyhan Nehrinin her iki yakasına kurulmuştur. 2004 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmıştır. Güneyde Sabancı Camisi ile kuzeyde Galleria alışveriş merkezi arasında kalan bölgede kurulmuştur.
Tarihi : Parkın bulunduğu alanda daha önceleri narenciye bahçeleri, şehir otogarı ve nehrin taşmasına karşı bırakılan boş alanlardan ibaretti. Zamanla buradan otogar yeni yerine taşındı. Demirköprünün güneyine Galleria alışveriş merkezi, kuzeyine Mimar Sinan Anfitiyatrosu yaptırıldı. 1998 de bölgedeki 100 ev yıkıldı ve her iki yakayı birbirine bağlayan Sinanpaşa asma köprüsü yapıldı.
Merkez Park ta 400.000 den fazla bitki bulunmaktadır. 40 çeşit ağaç, 67 çeşit bitki ile süslenmiştir. Parkta fıskiyeli uzun havuzları, geniş çimenlikleriyle ve nehrin üstünde iki asma köprü yaya geçişi için yapılmış bulunuyor. Parkın içerisinde 12 havuz, 2,2 hektarlık bir çocuk oyun alanı, paten pisti, anfitiyatro, dairesel biçimli dinlenme terasları bulunmaktadır. 40 tür kaktüs parka dikilmiştir. Ayrıca park ve cadde arasında 3 km uzunluğunda koşu ve bisiklet parkuru yer almaktadır.
Seyhan kısmında 195.000 metrekare yeşil alan kapasiteli parkta 67 türden 28 bin 378 ağaç ve yeşil çalı, 25 tür kaktüs ve yer örtücü bitkiden 379.724, 15 tür aromatik kokulu bitkiden ise 50.000 adet dikildi.
Parkın çocuk oyun alanında 0–16 yaş ve engelliler dahil çocukların bedensel ve zihinsel gelişmelerine olanak sağlayan oyun elemanlarına yer verildi.
Parkta paten sahası içinde mini amfi ve yer satrancı ile 10 farklı alternatif içeren kültür fizik ekipmanı kuruldu.
Parkın çevresini dolaşan 3 km lik koşu parkuru bulunuyor. Parkta spor yapmak için kondisyon aletleri grubu bulunuyor.
Ayrıca parkta bisiklet ve gezi faytonu yolu bulunmakta.
Amfi tiyatro 300 kişi kapasiteli seyir ve gösteri amaçlıdır.
Dinlenme terasları, seyir terasları, iç gölde sandal iskeleleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, aktif rekreasyon alanları ile hizmet vermektedir.
Park halkımızın temiz hava ve dinlenme ihtiyacına cevap verirken aynı zamanda görenlerin hayranlıkla baktığı bir parktır.

Merkez Park bilgileri
Kaynak: www.parklarimiz.com