SONER KAN
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adana Ticaret Borsası (ATB) tarafından 71 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen ve yaklaşık 25 milyon TL’ye mal olacağı belirtilen; ‘Borsa Kampusu’nun temelini attı.

Adana-Ceyhan Karayolu üzerinde yer alan ‘Borsa Kampusu’nun açılış töreninde Cumhurbaşkanı Gül’e, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de eşlik etti. Tören alanında halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Gül, vatandaşlarla selamlaştı, çocuklarla yakından ilgilendi.

 

HER GÜZELLİK VAR BURADA

Burada konuşan Gül, “Adana, bütün memleketimizi besleyen, en bereketli topraklara sahip olan, tarih boyunca da hep böyle olmuş, çok cazip, verimli ve Cenab-ı Allah’ın her türlü güzellikleri verdiği bir kent” diye konuştu. Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sunan kentin, önemli sanayici ve işadamlarını da yetiştirdiği yorumunda bulunan Gül, Adana’nın daima ‘büyük bir metropol’ olduğunu ve bunun kültür ve çoğulculuğunu da her zaman içinde yaşattığını dile getirdi.

 

BEREKETE BEREKET KATTI

Osmanlı Dönemi’nde Sultan Abdulhamit Dönemi’nde bölgede çok büyük çiftliklerin kurulduğunu hatırlatan Gül, “Seyhan Barajı, o dönemde yapılmak istenip de Cumhuriyet Dönemi’ne nasip olmuş, 1950’lerde temeli atılıp, 1956’lı yıllarda hizmete geçmiş, berekete bereket katmıştır. Daha sonraki dönemlerde yine yapılan bütün eserlerle Adana’nın zenginliği git gide atmıştır. Adana’nın zenginleri için Adana dar gelmiş, başka şehirleri gitmişler. Ancak başka şehirlerden de insanlar, ‘Adana’nın taşı toprağı altın’ diye buralara gelmiş” dedi.

 

ÇOK DAHA ZENGİN OLACAK

Törene katılanlara; “Şehrinizin kıymetini bilin” çağrısında bulunan Gül, şöyle devam etti; “Buraya devletimiz, hükümetlerimiz daima ellerinden gelen her türlü hizmeti getirmiş, bundan sonra da getirecektir.” 100. kuruluş yıldönümünü kutlayan ATB’nin, Cumhuriyet’ten bile daha eski olduğu yorumunu yapan Gül, “O dönemde borsa yönetimine baktığımızda; Osmanlı topluluğunun bütün çoğulculuğunu görüyoruz. Sadece bugün değil, 100 yıl önce de Adana çok zengin bir diyardı. Şimdi çok daha zengin olacak” dedi.

 

BÖLGEYE HİZMET EDECEK

ATB tarafından kurulacak olan; ‘Borsa Kampusu’nun önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Adana yakışan bu kampus, sadece Adana’ya değil, tüm bölgeye hizmet edecek. Hatta bütün Mezopotamya'ya, bütün çevremizdeki ülkelere de hizmet edecek büyük bir tesis olacak” dedi. Konuşmaların ardından Abdullah Gül, bakanlar Hayati Yazıcı ve Ömer Çelik ile birlikte Vali Hüseyin Avni Coş, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan ve AK Parti Adana milletvekilleri ile birlikte açılışı gerçekleştirdi.