AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda; Çanakkale’de elde edilen zafer, hiç bir silahın, hiçbir ordunun ve hiçbir devletin, vatan sevgisinden ve bağımsızlık inancından daha güçlü olmadığının en somut göstergesi olduğunu belirtti. Bir milletin kaderini değiştiren bu destanın kahramanlarını şükranla andıklarını ileri süren Gürkan, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Aziz Milletimiz birlik ve beraberliği ile tarih boyunca birçok zorluğun üstesinden gelmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferler kazanmıştır. Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce kahramanın, olağanüstü bir mücadele örneği gösterdiği ve bizim için vatanımızın ne kadar mukaddes olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği bir şeref abidesidir.

Çanakkale Zaferi sonunda, zamanın en gelişmiş silahları ile donatılmış, birçok milletten oluşan düşman kuvvetleri, “bir hilal uğruna” mücadele eden Türk askeri karşısında ağır bir yenilgiye uğramış ve geri çekilmek zorunda kalmıştır.“Çanakkale geçilmez” dedirten bu destan, sadece tarihe değil, gönüllere de kazınmıştır. Bu başarı büyük vatan şairi Mehmet Akif'in;

“Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın!”

Dizelerinde tam karşılığını bulan bu zafer, tarihe bile sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır. Kahraman Ecdadımız, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersiyle de baş eğdirmiştir.

Çanakkale Savaşında ülkemizin istiklali ve bağımsızlığı şehitlerimizin kanıyla yazılmıştır. Bu kutsal emaneti korumak için bugün hepimize düşen ortak görev, bu aziz vatanın yükselmesi ve güçlenmesi için çok çalışmak, birlik ve beraberliğimizi her zaman ki gibi sağlam tutmak, bizi biz yapan değerleri korumak ve bu şanlı zaferin nasıl kazanıldığını gelecek kuşaklara aktararak, bu ruhu sonsuza kadar yaşatmaktır.

Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza; bugünse kahraman ecdadımız gibi vatanımızın bekası uğruna can vermiş kahramanlarımızaCenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."