AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, “İlelebet yaşayacak olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. Yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan

Gürkan, Türkiye Cumhuriyetinin 90 yıl önce bugün Aziz milletimizin, Atatürk’ün önderliğinde, inanç ve fedakârlıkla yürüttüğü mücadele sonucunda, halkın iradesine dayalı, her geçen gün güçlenen, modern bir devlet olarak kurulduğunu belirtti.

Ülkemiz Büyük Atatürk'ün öncülüğünde, her alanda büyük bir dönüşüm sürecine girdiğini ifade eden Gürkan, mesajında şu görüşlere yer verdi;  

 

“PEK ÇOK ÜLKE İÇİN İLHAM KAYNAĞI OLDUK”

“Sağlam temeller üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti, her anlamda modern, yenilikçi ve ilerici yönüyle birçok ülkeye model teşkil etmiştir. Bir zamanlar hasta adam olarak nitelendirilen bir ülkeden kısa zamanda çok büyük ilerlemeler kaydederek, pek çok ülke için ilham kaynağı haline gelmiştir.

Yüz binlerce şehit verilerek yakılan bağımsızlık ateşini ve Cumhuriyetimizi koruyacak ve yaşatacak olan bizleriz. Atatürk’ün  “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” veciz sözüyle bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizi hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşatacağız.

90 yılda büyük hamleler gerçekleştiren ve önemli başarılara ulaşan Türkiye Cumhuriyeti, geleceğe umutla bakmaktadır. Geçmişten gelen birikimiyle, son yıllarda muazzam bir gelişme ivmesi yakalayan Türkiye, dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi olma yolunda, yürüyüşüne kararlılıkla devam etmektedir. Özellikle son yıllarda Uluslararası alandaki etkinliği ve önemi sürekli artan Türkiye Cumhuriyeti her geçen gün çevresinde ve dünyada barış ve güvenliğin sağlanması için daha etkin rol üstlenmektedir.

Binlerce yıllık devlet geleneğimiz ve birikimlerimizle, tarih boyunca destanlar yazan bir ecdadın torunları olarak, özgüvenimizi yüksek tutarak, neleri başarabileceğimizin farkında olarak Türkiye Cumhuriyetini her gün bir adım daha ileriye taşıyacağız.

Bu duygularla, canları pahasına vatanımızı savunarak Cumhuriyeti bize armağan eden, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.”