Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar seçim çalışmaları kapsamında Gürpınar Mahallesi’nde miting düzenledi. Mitinge Seyhan Belediye Başkan Aday Adayları İbrahim Özdiş ve Ahmet Adıgüzel ile birlikte Doğru Yol Partisi eski İl Başkanı Toros Birol’da katıldı.

“VATANDAŞ HAKKI OLDUĞU HİZMETİ ALACAK”
Adana’da bazı mahallerin uzun süreden buyana hizmet alamadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, bu mahallere fazlasıyla hizmet götüreceğini söyledi. Karalar,”Şimdi memlekete iki tip siyasetçi var; vatandaşını düşünler ve yandaşı düşünenler. Herkes şunu bilsin bu mücadeleyi halktan haktan yana olanlar kazanacak. Sizler kazanacaksınız. Buralar efsane mahalleler burada 6 sene oturdum. Buralar benim için çok özel bir yer. Baba evinden ayrıldıktan sonra ilk buraya taşındım. O yüzden bu mahallenin bu çevrenin benim hayatımda çok önemli bir yeri vardır. Pırasa tarlası diye bilinen bu yerde çok top oynadım. O zamanlar buralar taşlıydı. Göreve geldiğimde buranın sahasını çim yapıp arkadaşlarla top oynayacağız. Her yerde bağıra bağıra söylüyorum 25-30 yıldır hizmet alamayan mahallere daha çok hizmet götüreceğim. O mahallerden çıkmayacağım, buralar efsane mahaller. Adana buralarda şekillendi. Burada çok mücadele eden arkadaşımız var. Burada ekonomik ve demokratik mücadele verdiler. Nedir bu mücadele? Aş sahibi olmak, iş sahibi olmak ve daha iyi şartlarda yaşama mücadelesi. Herkesin aş bulduğu, iş bulduğu bir yaşam biçimi talep etmek suç mu?” ifadelerini kullandı.
“ÖNEMLİ PROJELERLE İSTİHDAMA KATKIMIZ OLACAK”
Adana’nın önemli sorunları olduğunu ve bu sorunların en başında istihdam sorunu geldiğini belirten Karalar hayata geçirecekleri projeler ile istihdama katkı koyacaklarını söyledi. Karalar,”Bu mahaller efsane mahallerdi. İnsanlar burada oturmaya kıskanırdı. Bu mahallerin eski güzel günlerini tekrar getireceğiz. Bütün Seyhan’da yeniden imar planlaması yapacağız. Kadınlar benim başımın tacı. Onlar içinde önemli projelerimiz var. Kadın sığınma evi, kapalı semt pazarı… Mahalle kreşleri açarak onların çalışmalarına olanak sağlayacağız. Gençler için kültür merkezi, spor tesisleri yapacağız. Kentsel dönüşümü TOKİ’ye yaptırmayacağız. Adanalı müteahhitlere yaptırarak bir nebzede olsa istihdama katkı sağlayacağız. İhtisaslaşmış sanayi siteleri kurarak Adana’daki işsizliği oranını azaltmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
KARALAR: KAHVE DAĞITIYORLAR AMA GÜVEN DAĞITAMAZLAR
30 Mart’ta ki seçimleri kazanmak isteyen rakip partileri adaylarının kahve dağıttığını belirten Zeydan Karalar, kahve dağıtanların güven dağıtamadığını söyledi. Karalar, “Biz Adana’yı, biz Seyhan’ı yeniden dönüştürmeye kararlıyız. Seyhan’ın sorunları çok ağır! Bu kardeşiniz 10 kat fazla hizmet versin diye Büyükşehir Belediyesi’ni de kazandıracaksınız. Seyhan’ın sorunlarını Büyükşehir imkânı ile daha rahat çözeriz. Bu mahallede 1’nci parti olacağımıza inanıyorum. Evet, büyük sorumluluk aldınız. Kardeşiniz Zeydan Karalar’ı Belediye Başkanı yapacaksınız. Bu sorumluluğa devam edin. Rakiplerimiz sıradan rakipler değil! Kahve dağıtıyorlar, her şey dağıtıyorlar. Ama inanıyorum ki güven dağıtamayacaklar. Sizin güveninizi kazanamayacaklar” dedi.
27 MART’TAKİ BÜYÜK MİTİNGE DAVET
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 27 Mart Perşembe günü Uğur Mumcu Meydanı’nda halka hitap edeceğini belirten Zeydan Karalar, partili partisiz tüm Adanalıları mitinge davet etti. Karalar, “ Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 27 Mart Perşembe günü şehrimizde olacak. Saat 16’da Uğur Mumcu Meydanı’nda vatandaşlarıma hitap edecek. Herkesi bu mitinge katılıp rüşvete, haksızlığa, yoksulluğa karşı çıkmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.