Parti tabanı, genel merkez ve örgütlerin görüşünü alarak böyle bir karar aldığını söyleyen Aslan, “Başta kırgınlıkları, küskünlükleri bitirmek için mücadele edeceğim. Önseçim talepleri noktasında elimden gelen her şeyi yapacağım. Parti içinde kutuplaşmayı bitirmek, içe dönük mücadele değil,   dışa dönük mücadele ve dayanışmayı tüm bölgede hakim kılmak için çalışacağım” dedi.

“PARTİMİN İKTİDARI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

Milletvekili genel seçimleri için çalışmalara da hız vereceklerini kaydeden Aslan, “Birlik içinde, ele ele vererek, bu ülkenin aydınlık geleceğe taşınması için, toplumsal barış için, ülkemizin daha fazla karanlığa sürüklenmemesi, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluğun sona ermesi için CHP iktidarının gereklilikten de öte bir hal aldığı tartışılmaz bir gerçektir.  Ben bu göreve seçilsem de seçilmesem de partimin iktidar mücadelesi için gece-gündüz demeden çalışacağım” diye konuştu.

5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olan kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini belirten Hasan Aslan, şöyle devam etti:

 “Yoksulların, köylülerin, işçi sınıfının partisiyiz. Biz, toplumun, halkın partisiyiz. Yıllarca yanlış politikalarla varoşlardan, işçiden, emekçiden koparılan CHP’de, Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde ezber bozulmuştur.  Genel Başkanımızın bu kurultaydan zaferle çıkacağından da hiç kuşkumuz yoktur. Biz, ayrıştırmayacağız. Bu ülkenin bütün sınırları, şehirleri, yurttaşlarımızla birleştirici olacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde oylarımız da ciddi artış oldu. Bu görmezlikten gelinemez. Bu kurultay CHP için ve Türkiye için son derece önemlidir. Bu kurultayın ardından yeni bir süreç başlayacaktır. Ben, Parti Meclisi Üyeliği gibi zorlu ve onurlu bir göreve talip oldum. Ayrışmaya, kutuplaşmaya karşı sevgiyi büyüteceğiz, dayanışmayı büyüteceğiz, kırgınlıkları sona erdireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle kurultayımız şimdiden hayırlı olsun.”