Başkan Sözlü, burada yaptığı konuşmasında, Adana’nın sorunlarına değinerek, “sorunlar ve problemler çözülmek üzere vardır. Biz de bu problemleri biliyoruz ve çözmek için Adana’ya aday olduk” dedi.

 

Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Şambayat’ın adının Şamdan gelen Şambayat Türkmenlerinin oluşturduğuna dikkat çekerek, “Ben de bir Yörük babanın oğluyum, dedelerimiz zamanında yazı Torosların eteklerinde kışı ise Akdeniz’in sahillerinde geçirmişlerdir. Sizden biriyim ve dertlerinizle dertlenmeye, çözüm bulmaya.” dedi.

 

Türkiye’nin gelinen nokta açısından büyük tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirten Başkan Sözlü, “Yanı başımızdaki Ortadoğu karmaşanın tek mimarı Amerika’dır. Amerika’nın Ortadoğu’daki en büyük endişesi ise enerji kaynakları ve İsrail’in güvenliğidir. Biz İsrail’in güvenlik endişesi için peşkeş çekiliyoruz. PKK’ya diz çöküldüğü bir dönemde, Obama’nın ziyaretinin ardından İsrail’in özür dilemesi çok manidardır. Bu yüzden önümüzdeki yerel seçimler sadece belediye başkanlığı seçimi değil, milletimizin gelecek kaygısı açısından da çok önemlidir. Milletimizin bu gidişata sandıkta dur diyeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.