Ziraat Odası’nda gerçekleşen ziyarette Başkan Sözlü, bereketli topraklara rağmen Adana’daki belirsizlikler yüzünden Adana’nın iş hacminin gerilediğini söyledi.

SÖZLÜ: BİZ ÜRETİYORUZ AMA PAZARLAMAYI BAŞKALARI YAPIYOR…

Başkan Sözlü, Adanalı Usta romancı ve Edebiyatçı Orhan Kemal’in deyimi ile Çukurova’nın bereketli topraklarında ne ekilirse onun yetişebildiğine dikkat çekerek “Adana’ya bakıldığında ekonomik olarak potansiyeli ile dün Türkiye’nin dördüncü büyük kenti iken bu gün birçok ilin gerisinde kaldığı görülmektedir. Ceyhan, yer fıstığı yetiştiriliciliğinde önemli bir yere sahip olmasına rağmen yer fıstığı Osmaniye’de işlenmektedir. Narenciye ve zeytinde de durum farklı değildir. Biz kimseyi kıskanmıyoruz, elbette ülkemizin her ferdi bizim için değerlidir. Ancak kendi yetiştirdiğimiz ve emeğimiz olan ürünleri kendimiz pazarlamak istiyoruz. Bunun için yerel yönetimler olarak neler yapabiliriz bunu konuşmamız lazım. Usta romancı ve Edebiyatçı hemşehrimiz Orhan Kemal’in deyimi ile Çukurova’nın bereketli topraklarında ne ekilirse o yetişir. Çukurova’nın can damarı olan Ceyhan ve Seyhan nehirleri ile bereketli topraklarımızdan birçok ürün almamıza rağmen bunu ekonomiye yeterince yansıtamıyoruz. Türk çiftçisi bir girdabın içine çekilmiş durumdadır” dedi.

 

 Ceyhan’da birçok başarılı projeye imza atarak, halkın yoğun ilgisi ve teveccühü sonucu 3 dönemdir Ceyhan’da Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü dile getiren Başkan Sözlü, “Ben annesi babası köyde yaşayan, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Ayrıca kendim Ziraat Mühendisiyim. Üniversitede akademik kariyer yapan arkadaşlarımın çoğu şuanda profesör oldular. Ben de yaklaşık 14 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. İnsanlara hizmetin, belediyeciliğin ve şehirciliğin profesörü oldum” şeklinde konuştu. 

 

Yerel yönetimler yasasının değişmesiyle Adana’nın bir kent olduğunu da değinen Başkan Sözlü, “ Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları Pozantı’dan Saimbeyli, Tufanbeyli’ye güneyde Karataş ve Yumurtalık’a kadar genişledi. Her ilçeye eşit hizmet düsturumuz olacaktır. Bu yüzden planlarımızı şimdiden hazırlamaya başladık. Adana’nın talihini 5 yılda değiştirmeye talibim” diye konuştu.

 

Ziyarette, Adana Ticaret Odası (ATO) eski Başkanı Şaban Baş da hazır bulundu.