Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana milletvekili aday adayı Şeref İba, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

Şeref İba,  ÇGC Genel Sekreteri Ömer Üney ve yönetim kurulu üyesi Mutlu Mete’yi ziyaretinde yaptığı konuşmada, Atatürk’ün zor şartlar altında kurduğu Türkiye’nin önemli sıkıntılar içinde bulunduğunu, günümüzde kurucu iradenin temsilcisinin de MHP olduğunu söyledi.

Ülkenin sorunlarına çözüm üretecek yüreğin MHP’de bulunduğunu ve Türkiye’yi geleceğe taşıma kaygısı taşıyan herkesi partisini desteklemeye çağırdıklarını ifade eden Şeref İba, “Türkiye son Türk devleti. Herkes sahip çıkmalı” dedi.

Adana’nın cazibe merkezi özelliğini yitirdiğini anlatan İba, “Adana’nın ufkunu açacağız. Adana’nın etkili, sorumlu ve ciddi platformlarda savunacak siyasilere ihtiyacı var. Yereldeki iktidarımızı parlamentoda da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Anayasa ve siyasal kurumlarla ilgili akademik kariyerini MHP Genel Başkan Danışmanlığı’ndan TBMM çatısı altında sürdürmek için aday adayı olduğunu ifade eden Şeref İba, bu süreçte teşkilat ve bölge insanlarıyla bir arada bulunacağını ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceklerini söyledi.

ÇGC Genel Sekreteri Ömer Üney de Adana’nın sahipsizliğinin tüm siyasi kesimlerce kabul edildiğini ve eldeki verilerin de bunu açıkça ortaya koyduğunu vurgulayarak, milletvekillerinin kentin sorunlarının çözümü konusunda ortak hareket etmeleri gerektiğini, ancak bunun gerçekleştirilmediğini ifade etti.

Üney, “Tüm milletvekillerimizin derdi insansa, kentse, sıkıntıları ve sorunlarıysa ortak platformlarda bir araya gelmeli ve çözümleri üretmeleri beklenir. Adana’nın sorunlarının çözümü için ortak paydada buluşulmalı, kent kaderine terkedilmiş konumdan kurtarılmalıdır” diye konuştu.