Kongrede, mevcut başkan Ziyaeddin Yağcı’nın hazırladığı tek liste ile seçime gidildi. 610 delegenin oy kullandığı Adana il kongresinde Ziyaeddin Yağcı ve ekibi seçilmiş olurken, sağlanan birlik ve beraberlik dikkat çekti.

 

AK Parti Adana 4. Olağan İl Kongresine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik ile birlikte AK Parti Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan, Necati Çetinkaya, Necdet Ünüvar, Ali Küçükaydın ve Mehmet Şükrü Erdinç’in yanı sıra daha önceki Milletvekilleriyle, İl Başkanları da katıldı.

Kongrenin Divan kurul üyeleri şu islerden oluştu; Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili aynı zamanda bölge koordinatörü olan Murat Yıldırım, Gaziantep Milletvekili ve Adana koordinatörü Mehmet Sarı, Adana İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay ve Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede heyecan, Başbakan Erdoğan’ın salona girmesiyle birlikte daha da artarken, salona sığmayan vatandaşlar, dışarıya konulan dev ekranlardan kongreyi takip ettiler.

Başbakan Erdoğan, Adana için verilen bütün sözlerin ve müjdelerin bir bir yerine getirileceğini dile getirdi.

Erdoğan konuşmasında, 9.5 kilometre uzunluğundaki Akıncılar-Çukurova Üniversitesi hattının yapım işinin Ulaştırma Bakanlığı'na devredileceğini ve en kısa sürede metronun tamamlanacağını, Ziyapaşa Bulvarı ve Havaalanı Kavşağı için projelendirilen 2 alt ve üst geçitlerin de bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacağını söylerken, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Adana'ya stadyum yapma çalışmalarını başlattığını, bunun yanı sıra uluslararası karşılaşmalara ev sahipliği yapacak standartlarda kapalı spor salonu ve kapalı olimpik yüzme havuzunu da içine alacak spor tesislerinin yapılacağını, bu projelerin ön çalışmalarının tamamlandığını, arsa tahsislerinin yapıldığını, ihale sürecinin başladığını ve bu yıl içinde inşaatlarına başlanacağını anlattı.

Adana'ya 19 kilometre uzaklıkta olacak Çukurova Havaalanı ile ilgili sözleşmelerin ve yer tespitinin yapıldığını, inşaatın başlayacağını ve 3 yıla kadar Adana'ya bölgesel havalimanının kazandırılacağını belirten Erdoğan, İstanbul'u finans, GAP bölgesini tarım, Adana'yı da Ceyhan'a yapılacak yatırımlarla bir enerji üssü haline getireceklerine işaret etti.

Başbakan Erdoğan, Adana'ya yapılan 606 yataklı hastaneden sonra, yeni yapılacak olan 1550 yataklı şehir hastanesi ile birlikte Adana’nın bölgenin sağlık merkezi olacağını ve bunun biran önce olabilmesi için bu yıl ihalesinin yapılarak, en kısa zamanda bitirilmesi açısından süreci hızlandırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ise kongrede yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden buyana kendisine herkesin hep destek olduğunu ifade ederek, bu desteğin bundan sonra daha da artmasını beklediğin söyledi.

Kendisine Başbakan Erdoğan’ın görev verirken ki isteğini hatırlatan Ziyaeddin Yağcı, bu hedef doğrultusunda, 2014 Yerel Seçimleri için gereken çalışmalara ara vermeden devam edeceklerinin altını çizdi.

Yapılan konuşmalardan sonra seçime gidilen kongrede 610 delegenin oy desteğiyle yeni yönetim oluştu.

Ziyaeddin Yağcı’nın güven tazeleyip İl Başkanı seçildiği tek listeli kongrede Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu; Ziyaeddin Yağcı, Hıdır Bahçe, Mehmet Aslanbaba, Fikret Yeni, Levent Ulular, Mustafa Özcan, Ayşegül Çalık, Faruk Aytek, Mehmet Faruk Bozkurt, Fahrettin Coşkun, Hasan Aydın, Mehmet Can, Yalçın Limoncu, Aslı Çetin Turpçu, Ayfer Adıgüzel, Ciyde Tokmakçı Çöktü, Duygu Yüksel, Huriye Şen, Mine Sevin, Şevkiye Esra Alıncak, Gül Yıldırım Acar, Fatma Güldemet Sarı, Cüneyt Karaarslan, Özdemir Gökdemir, Hasan Berzan Toprak, İlyas Karabulut, İsmail Babacan, Kenan Şenbayrak, Kürşat Akpınar, Ergün Kurluk, Mehmet Aslan, Mehmet Gelebek, Mehmet Hanifi Kalo, Mehmet Kıvanç, Hacer Ceylan, Gülşen Kavlak, Niyazi Göğer, Ozan Gülaçtı, Recep Özdemir, Zafer Kara, Cemal Saim Çetenak, Safiye Akın, Ayşe Betül Demirci, Mehmet Sıddık Gülşen, Ramazan Berçik, Uğur Uluğsu, Ömer Faruk Doğan, Mehmet Ali Önal, Nuray Özcan ve Mehmet Aksoy.

 

İl Disiplin Kurulu; Hüseyin Turgut Bahar, Nazmi Yılmaz, Recai Mercimek, Ali Karabatak ve Önder Serin.

 

Parti İçin Demokrasi Hakem Kurulu; Ali Tanrıverdi, Şefika Ekizoğlu ve Kadir Dinç