Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, "ABD, olası savaştan zarar görmemesi için Adana'daki vatandaşlarını  'Adana'yı terk edin' diye uyarırken AKP Hükümetinin 2 milyon 125 bin vatandaşımızı ateşin içine atması kabul edilemez" dedi.

KATLİAMLAR ARTACAK
İzgioğlu, Suriye'ye yönelik saldırı planlarına değinerek AKP Hükümetinin yanlışlarına dikkat çekti. İzgioğlu "Söz konusu Suriye'ye yönelik planlanan şey, savaşın çok ötesinde devlet güçleriyle yeni katliamların yapılacak olmasıdır. BM'nin ve Dünya ülkelerinin çoğu karşı çıkmasına rağmen Suriye'ye saldırmak var olan sorunları daha da ağır hale getirecektir.” dedi.
BU BÜYÜK TEZATTIR
İzgioğlu “Diğer taraftan Amerika, Suriye'ye komşu olan ülkemizdeki vatandaşlarını dahi düşünmekte, İncirlik Üssü'nden dolayı hedef olacakları endişesiyle konsolosluk personelinin Adana'dan uzaklaşmasını istemektedir. Amerika kendi vatandaşının can güvenliğini bu derece önemserken AKP Hükümetinin Adana'da yaşayan 2 milyon 125 bin insanımız için hassasiyet göstermemesi, adeta ateşin içine atması, tarihe not düşülecek büyük bir tezattır.” diye konuştu.

İKİ DÜNYADA HESABI VERİLEMEZ
İzgioğlu şunları söyledi:

"ABD'nin Suriye savaşında maddi, manevi hiç bir kaybı yoktur; aksine, Müslümanı vuracak her merminin parasını da bazı hain Arap şeyhlerinden almaktadır. Oysa bizim durumumuz farklı. Bu dünyada da öbür dünyada da bu savaşın hesabı verilemez. Ekonomik maliyeti ise cabası. Ayrıca BOP'un en önemli hedefi Türkiye'dir. Dolayısıyla, Suriye konusunda yabancı senaryolarda figüran olmaktan vazgeçilmesi gerekmektedir.
AKP YÖNETİCİLERİNE CAN ALICI SORULAR

Başkan Mustafa İzgioğlu “Şimdi bu vesileyle Adanalı hemşehrilerim adına AKP'nin yöneticilerine soruyorum. ABD, Adana'daki memurlarını riske atmazken siz Adanalı 2 milyon 125 bin hemşehrimiz için neden aynı hassasiyeti göstermiyorsunuz? Irak'a saldırıda olduğu gibi komşumuz Müslüman ülke Suriye'nin de İncirlik Üssü'den kalkan uçaklarla vurulmasına hangi vicdanla izin vereceksiniz? Bu yüzden Adana'nın hedef olmasını nasıl önleyeceksiniz, 2 milyon 125 bin vatandaşımızın can güvenliğini sağlamak için ne yaptınız? Haçlı Savaşına öncülük ettiğinizin farkında mısınız? Haçlı-Siyonist ittifakının Müslüman ülkelere açtığı savaşta öncü rolü oynamak, bu kirli ittifakın saldırması için adeta yalvarmak İslam inancının neresine vardır?”

ALLAH’IN İPİNİ BIRAKTINIZ

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz günlerde 'Amerika'nın ipiyle kuyuya inilmez' diyen sizler, on yıldır kimin ipiyle kuyuya indiniz ve Allah'ın ipini bıraktığınıza göre şimdi kimin ipine sarılıyorsunuz? BOP eş başkanlığı görevinden istifa edemeyişinizin sebebi nedir? Sizi adeta bir diyet öder gibi bu taşeronluk görevinde tutmaya zorlayan verilmiş sözleriniz mi var? İçeride binlerce masum insanımızı katletmiş bölücü örgüt karşısında 'serçe'ye dönüşürken, onlarla masaya oturup teslimiyet belgesi imzalarken, dışarıda üstelik Müslüman bir ülkeye karşı 'Şahin' kesilmeniz, üstlendiğiniz rolün bir gereği midir? Bütün bu gerçekler ışığında nasıl rahat uyuyorsunuz, hangi yüzle, hangi vicdanla vatandaşların karşısına çıkıp siyaset yapacaksınız?”

İSTİFA EDECEK MİSİNİZ

İzgioğlu, önemli güncel açıklamasını AKP içinde siyaset yapanlara yönelttiği sorularla tamamladı:

“Bu arada bir şekilde AKP'nin içinde yer almış, bir şekilde bu partiye destek vermiş ama dini ve milli hassasiyete sahip arkadaşlarımıza, herkese soruyorum. Zillete, ihanete ortak olmaya devam edecek misiniz, Hükümeti  yanlış yaptığı konusunda uyaracak mısınız,  yada istifa etmeyi düşünüyor musunuz?"