Hilton Otel’de yemekli bir toplantıda kadınlara projelerini anlatan Bayram, ‘’Yüreğir’de seçim zaferi kadınların omuzlarında yükselecektir’ dedi. Kadın Kolları Başkanı Seher Irk ve yöneticilerinin de hazır ulunduğu toplantıda kadınlar, Orhan Bayram’a tam destek verdi.  

KZANACAK ADAYLA YOLA ÇIKMALIYIZ

Kadın Kolları yöneticileri ‘’İlçemiz ilk kurulduğunda seçim almıştık. Tam 4 dönemdir Yüreğir’de seçim kaybediyoruz. Bu ilçe kurulduğunda doğan çocuklar 25’li yaşlara geldi. Artık seçim kaybetmek istemiyoruz. Bunun için kazanacak bir adayla yola çıkmalıyız’’ dedi.

BU İKTİDARI DA ÇELİKCAN’I DA KADINLAR GÖTÜRECEK

Orhan Bayram ise siyasetin karar mekanizmalarında kadınların aktif şekilde yer alması gerektiğini belirterek, ‘’“Kadınlar olmadan, bir seçim kazanmak mümkün değildir. Mevcut iktidarı götürecek olan da yine kadınlarımız olacaktır. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ı da o makamdan indirecek olan yine kadınlarımız olacaktır. Yerel seçimlerde elde edeceğimiz başarı da bizim önümüzü açacak bir süreç başlatacaktır. O nedenle yerel seçimlere kadın örgütlerimizin tam olarak hazırlanması gerekiyor’’diye konuştu. 

İŞTE YÜREĞİR’DE KADIN GERÇEĞİ

Ramazan ayında Yüreğir belediye binası yakınlarından çöpten yiyecek toplayan bir kadının dramını anımsatan Bayram, ‘’Bir anne, 3 küçük çocuğu ile iftara sadece 5 dakika kala çöpleri karıştırıp, ekmek parası çıkartabileceği atık malzeme topluyordu. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan hayırda yarışmak yerine reklamda yarışırken, çöplükten beslenen bir ananın görüntüleri yüreğimizi yaktı. Olay ortaya çıktığında, bazı gazetecilere belediye yetkilileri, ‘’ o kadının yaşadığı sorunun muhatabı Yüreğir Belediyesi değildir ” açıklaması yaptı.  Bu rezalet basına yansıyınca da Çelikcan yoksul kadına yardım etme zahmetinde bulundu. Biz, bu tür rezilliklere izin vermeyeceğiz, kadın istihdamını artıracağız, yoksula, muhtaca gerçek anlamda biz sahip çıkacağız’’dedi.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayan Bayram, şöyle devam etti:

 ‘’8 Mart dünyada kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesidir. Günümüz Türkiye'sinde kadın hak ettiği konumdan uzaktır. Sahip olduğu şartlar doğrultusunda kimi kadın okuyup meslek sahibi olmakta, kimi kadın 7. çocuğunu dünyaya getirirken can vermekte, kimi kadın dünyaya getiremediği erkek çocuğu için, üzerine getirilecek kumaya boyun eğmektedir. Töre cinayetleri de ayrı bir yaradır. Kız ve erkek çocuklarımız mutlaka eğitim görmelidir. Ayrıca kız çocuklarımızın meslek sahibi olup kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi yaşamındaki en büyük gerçektir. Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum."