Ceyhan Öğretmenevi’nde, yoğun katılımın yaşandığı toplantıda, Ceyhan’la ilgili projelerini ve hedeflerini aktaran AK Parti Ceyhan Belediye Başkan Aday Adayı Bayram Kadir Tüylü, “Ceyhan’a AK belediyeciliği getireceğiz. Bugün Ceyhan, 30 sene öncesinde yaşamanın daha güzel ve huzurlu olduğunu söylüyorsa, suç, ilçeyi yönetemeyen, ilçeye hizmet veremeyenlerindir” dedi.

Muş Emniyet Müdür Yardımcılığı’ndan istifa edip, 3.5 yıl Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı Ceyhan’da, uyuşturucu, kaçakçılık gibi operasyonlarda gösterdiği başarılı çalışmaları nedeniyle ‘Efsane Müdür’ olarak tanınan Bayram Kadir Tüylü’nün, belediye hizmetlerinde de, emniyetteki başarılarını sürdüreceğine inançlarının tam olduğunu belirten vatandaşlar, Ceyhan’ın değişime hazır olduğunu söyledi.

“BELEDİYEYİ BORÇLU DEVRALDIK MAZERET DEĞİL”

Ceyhan Belediyesi’nin kötü yönetim nedeniyle, hizmet yapmamasına rağmen borç batağında olduğunu ve bu borcu bilerek, Ceyhan’a hizmet etmeye talip olduğunu anlatan Bayram Kadir Tüylü, “Biz, ilçenin ne halde olduğunu bilerek bu göreve talip olduk. Ceyhan, AK Parti iktidarının nimetlerinden yararlanamadı. Belediyeyi yönetenler, hükümetin yatırımlarına engel olarak, çocuklarımızın geleceğinin önüne taş koydu. Bugün buradaysak ve sizlerden destek istiyorsak, bu desteği boşa çıkarmayacağımızı biliyorsunuz. Belediyenin hizmet üretmemesine rağmen, borç batağında olduğunun farkındasınız. Bizler bu borca rağmen, sizlere hizmeti getirmeye talip olduk” diye konuştu.

“HER ADAY ADAYI BİZİM İÇİN DEĞERLİ”

Bayram Kadir Tüylü, AK Parti’nin Ceyhan Belediyesi’nin yanında Adana Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmasının da çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Ceyhan’ı kazanmak bizim için önemli, Adana çok daha önemli. Ceyhan’ın ‘Ak Belediyecilik’ hizmetlerinden daha iyi yararlanabilmesi için Adana Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanmak zorundayız. Bu seçimlerde ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçmek için de oy kullanacaksınız. Partimizin tüm aday adayları bizim için çok değerli. Seçimi kazanmak için aday adaylarımız, partililerimiz ve Ceyhan halkımızla birlikte, canla başla mücadele etmeliyiz” dedi.

“CEYHAN MAKUS TALİHİNİ YENECEK”

Ceyhan’ın yıllardır yanlış yönetildiğine dikkat çeken Tüylü, ilçede kurulan korku imparatorluğunu yıkacaklarını söyledi. Tüylü şöyle konuştu:

“Ceyhan’daki seçimlerde bugüne kadar, belirli kitleler hedef alınarak, AK Parti ve CHP’nin oyları, başka partiye gitti. Bu yolla önce siyasi rant elde ettiler. Sonra da bu siyasi rantı, ekonomik ranta çevirdiler. Ceyhan’ı 15 yıldır, yolsuz, susuz, kaldırımsız, kısacası hizmetsiz bıraktılar. Ceyhan’ın bu durumunu, 12 bin AK Partili seçmenin Adana’dan bir aileyi misafir ederek, Ceyhan’ın durumunu, terk edilmişliğini göstereceğiz. Ceyhan’a hizmet yapmayanların Adana’da da farklı bir durum sergilemeyeceklerini herkese göstereceğiz.”

“BELEDİYEYİ HALK DENETLEYECEK”

Ceyhan Belediyesi’nin ‘Ak Belediyecilik’ anlayışı içinde yönetildiğinde, halkın oluşturacağı bir denetim kurulu ile belediyenin tüm hizmetlerinin denetleneceğinin altını çizen Tüylü, şöyle devam etti:

“Ceyhan’a geldiğimde, sadece 2012 yılında 2 milyon 500 bin lira belediyenin temsil harcaması yaptığını sizler bana ilettiniz. Bu temsil gideriyle, yıl içinde Ceyhan’ın tüm nüfusu her gün ağırlanıp, yemek daveti yapılırdı. Böyle bir davet olmadığını hepiniz daha iyi biliyorsunuz. İşte biz, bu paraları sizlere hizmet için harcayacağız. Ceyhan halkının sorunlarına, savrulan bu bütçelerle çözüm üreteceğiz. Belediye yönetimine halkın katılımını sağlayacağız. Belediye kimsenin babasının çiftliği değil, bunu da Ceyhan halkına göstereceğiz.”

‘CEYHAN EVİ PROJESİ”

Ceyhan’da ‘Ceyhan Evi’ projesi kapsamında, vakıf ve mahalle evleri kuracaklarını ve bu evler aracılığıyla ilçenin 114 mahallesine ve 2300 bin nüfusunun ayağına gideceklerini vurgulayan Bayram Kadir Tüylü, buralarda görevlendirilecek belediye personeliyle, mahalle veya köydeki tüm sorunların belirlenerek çözüme kavuşturulması için çalışacaklarını söyledi. Tüylü, halkın belediye kapısında hizmet beklemesine gerek kalmadan, hizmeti halkın ayağına götüreceklerini de sözlerine ekledi. Öğrencilerin burs sorunlarını da ortadan kaldıracaklarını kaydeden Tüylü, bursa ihtiyacı olan öğrencilerin durumlarının belirlenerek, okumaları için destek olacaklarını belirtti.

“PARTİMİZDEN GİDENİ İFŞA EDECEĞİZ”

AK Parti çatısı altında başarılı bir seçim geçireceklerini ve Ceyhan Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacaklarını açıklayan Kadir Tüylü, sözlerini şöyle tamamladı:

“Adaylarımız açıklandığında, partinin bir neferi olarak seçimi kazanmak için çalışacağımızı yineliyorum. Aday belirlemesinin ardından, başka partilere çalışacakların, bağımsız aday olacakların yolu açık olsun. Ancak şunu unutmasınlar ki, AK Parti rozetiyle başka partiye çalışanları ifşa edeceğiz. Partiye ihanet edenler boylarının ölçüsünü seçim günü alacaklar.”