CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Erkan Karakaya, şeffaf, halkına hesap verebilen, demokratik denetime açık, gücünü halktan alan ve tabana dayalı bir yerel yönetim anlayışının başarının temelini oluşturacağını söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret eden CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Erkan Karakaya, “Şuna inanıyorum ki, güçlü bir yerel basın katılımcı belediyeciliğin hayata geçirilebilmesinde olmazsa olmaz şartlardan birisidir.” dedi.


ÇGC ziyaretinde, demokratik kent yönetimi ve halkın yönetim süreçlerine katılımı konularında görüşlerini paylaşan Karakaya, şöyle konuştu;

“Yerel yönetimler kendi kendini yöneten katılımcılığı benimsemiş birer kurum olmaları gerekmektedir. Temel kent sorunlarının toplumun mutabakatı ile çözüleceğine sözde değil, içtenlikle inanmak gerekir. Şeffaf, halkına hesap verebilen, demokratik bir denetime açık, gücünü halktan alan ve tabana dayalı bir yerel yönetim anlayışı başarının temelini oluşturacaktır.

Katılımcılık günümüzde lafta kalmaktadır. Oysa insanlar yaşadıkları beldenin sorunları ile ilgilenmesi, ilgi ve olanakları çerçevesinde her süreçte yer alabilmesi gerekmektedir. Katılımcı belediyeciliğin bu anlamıyla ülkemizde yoğun ve gereği kadar gerçekleştiğini de söyleyemeyiz.

Yerel demokrasinin kökleri halktır. Halk toplumu yönetmek ve planlamak için alınan kararlarda yerel kamu yöneticilerinin ve seçilmiş belediye başkanının ortağıdır. Bu nedenle halk kendine düşen görevleri yerine getirmek için, görevliler ve seçilmişler tarafından uygulanacak tüm kararlardan haberdar olmalıdır.

Bunun gerçekleşmesinde ve toplumsal duyarlılığın arttırılmasında, öncelikle seçilecek belediye başkanının demokratik bir belediyecilik anlayışına sahip olmasının yanında, basınımıza da önemli görevler düşmektedir. Basınımızın bu görevi yerine getirir iken de, içerisinde bulundukları zorlukları ve sorunlarını görmezden gelir sekte doğru olmaz. Özellikle yerel basınımızın kurumsal anlamda desteklenmesi ve yaşadıkları sıkıntıların sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

Şuna inanıyorum ki güçlü bir yerel basın katılımcı belediyeciliğin hayata geçirilebilmesinde olmazsa olmaz şartlardan birisidir.”