Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün ev sahipliğinde Karaisalı Belediyesi’nin düzenlediği, bu yıl 530. si gerçekleştirilen ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Güreş Ağası’ olduğu ancak yoğun ülke gündemi nedeniyle katılamadığı Kızıldağ Karakucak Güreşleri pehlivanların yoğun ilgisini gördü. Çeşitli illerden 534 ‘Pehlivan’ mindere çıktı.

NE KADAR KÖKLÜ OLDUĞUMUZUN GÖSTERGESİ

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye’deki cenazesinden sonra Kızıldağ yaylasına çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, güreş müsabakalarını MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ve TBMM İdare Amiri MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’la birlikte izledi. Kürsüye çıkan Karakaya, “Bu yıl 530. su yapılan bu yarışmalar, kültürde ve sporda ama aynı zamanda bu topraklarda ne kadar köklü olduğumuzun bir göstergesidir” ifadesini kullandı.

ÜLKEYE YAPILABİLECEK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK

Ülke gündemine de vurgu yapan Karakaya, “Geçmişte hep söyledik demek istemiyorum ama maalesef biz yine haklı çıktık. Keşke haklı çıkmasaydık. 2009’da ‘Çok güzel şeyler olacak’ diye yola çıkanların, ‘analar ağlamasın’ edebiyatı yapanların ülkeyi getirdiği nokta çok vahim boyutta. Her gün kan akıyor, şehitler veriliyor. İl ve ilçelerde üniter yapıyı tanımak istemeyen bölücü odaklar özerklik ilanları yapıyor. Bu şartlarda bu ülkeyi seçime götürmek bu millete yapılabilecek en büyük kötülüktür” diye konuştu.

…AMA GERÇEKLER BAMBAŞKA

Koalisyon yapmak istemeyenin ve kaçanın  AKP olduğunu belirten Karakaya “AKP ‘Koalisyon kuramıyorum’ diyor, erken seçim için gerekçe hazırlıyor. Ellerindeki  propaganda imkanlarının bolluğunu kendi lehlerinde kullanarak MHP’yi koalisyondan kaçan bir parti olarak göstermek istiyorlar. Ama gerçekler bambaşka” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

İKİNCİ YOL, YIKIM HÜKÜMETİNE ÇIKAR

“Bakın, bugün eğer bir seçim hükümetine gidip de HDP ile bir seçim koalisyonu  yaparlarsa bilin ki bu AKP’nin kendi tercihidir. Bir tarafta MHP’nin millet adına söylediği şartlar var. Hepsi meşru, ülkemiz için, milletimiz için çok önemli dört şart. Ya milletin dört şartını kabul edecekler ya da ‘Dolmabahçe mutabakatı’ denilen şartları kabul edip, Öcalan’ın ipine sarılacaklardı. Görünen o ki, milletin ipini bırakıp Öcalan’ın ipine sarılacaklar. Kurtuluşu İmralı’da arıyorlar. Özetle  birinci yolu  yani dört şartı kabul ederlerse, seçerlerse MHP ile icra hükümeti ortaya çıkar. İkinci yolu seçerlerse seçim hükümeti. Ülkede gelişen şartlar nedeniyle birinci yol, aklın gereği ve milletin yolu; ikinci yol ise nefsin, hırsın yoludur ve sonucu yıkım hükümetine çıkar. Tercih kendilerinindir. Elbette Türk milleti, bütün yalan propagandalara rağmen bu gerçekleri görecektir.”

‘KOÇ’ JANDARMALARA HEDİYE EDİLDİ

TBMM İdare Amiri Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz gelecek yıl yapılacak müsabakalarda “Güreş Ağası” seçilirken, ihalede kazanılan ‘koç’u Karaisalı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan askerlere hediye etti.  Mevlüt Karakaya ve MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da, dereceye giren pehlivanlara madalyalarını taktılar. Bu yılın ‘Baş Pehlivanı’ Onur Balcı’yı ‘Altın puan’ ile yenen Sait Bingöl oldu.