İnsani Değerleri Yüceltme Derneğinin düzenlemiş olduğu ‘Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığın Önlenmesi’ konulu kahvaltılı basın toplantısına katılan AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse ve Teşkilat üyeleri, toplantıda kadına yönelik şiddet konusunun işlenmesini takdir edip beğendiklerini belirtiler.

İnsani Değerleri Yüceltme Derneği Başkanı Berrin Ünlü ve Yürütme Kurulu üyesi Kubilay Gündüz’ün açılış ve teşekkür konuşması yapması ile başlayan çalıştay toplantısında, amaçlananlar ve elde edilen sonuçlar katılımcılarla paylaşıldı.

Çalıştay toplantısı Prof. Dr. Tuncay Özgünen’in, şiddetin, insanın doğası ile olan bağlantısını anlattığı sunum ve Polis Okulu Müdürü Nuri Ateş’in, şiddetin azaltılması için Polis Teşkilatında verilen eğitimleri anlattığı sunumlarla devam etti.

Toplantıda söz alarak konuşma yapan Başkan Emine Karaköse, AK Parti Kadın Kolları Teşkilatının iki milyon beş yüz bin üye sayısı ile dünyanın en büyük kadın Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu belirterek, “Biz böylesine güçlü bir kadın teşkilatı olarak ilimizde ve ülkemizdeki tüm STK’lara önem vermekteyiz. İnsanı ilgilendiren tüm sosyal projelerde STK’ların yanındayız” dedi.

Başkan Karaköse, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını, toplumsal şiddete karşı durmak ve önlenilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Sizlere ilk örneğini vereyim; 26 Nisan 2013’de yapılacak olan Şiddete Hayır Derneğinin hazırlamış olduğu, “Toplumsal Şiddeti Önlenme ve Korku Faktörü” üzerine düzenledikleri konferansa destek vereceğiz. Konusunda uzman psikolog, terapist ve psikiyatrların katılacağı konferansın sponsorluğunu üstlendik. Buna benzer çalışması olan diğer STK’larda projelerini bizimle yapmak paylaşmak isterlerse onlara da yardıma hazırız” şeklinde konuştu.

Bu tür projelerin toplumun aydınlatılması ve bilinçlendirilmesi konusunda önemli çalışmalar olduğunu söyleyen Karaköse, “Biz iktidar partisi olarak kadına karşı şiddetin önlenmesi için birçok yasa çıkarıp, uygulanmasını sağladık. Bunlarda sizlerce zaten biliniyor. Ne yazık ki şiddet insanların içinde, insanlar içindeki şiddeti susturmadığı için ne kadar ağır yasal cezalar uygulansa da fayda etmiyor. Bu günkü bu çalıştay toplantısı hepimiz için faydalı olmuştur devamını diliyorum” diye konuştu.

Toplantıda, MHP il yönetiminde yer alan Derya hanımın, “STK’ların siyasi görüşü olamaz” sözüne karşı cavap vermek için söz alan Şiddete Hayır Derneği Başkanı Meltem Ayten Karataş, “Derneklerin yani STK’ların partisi ve siyasi görüşü olamaz. Her kesime aynı uzaklıktadır. Ama bu demek değildir ki siyasi partiler sponsor olamaz. Bundan sonraki projelerimizde derneğimize sponsor olmak isteyen siyasi partilere ve toplumdaki diğer kuruluşlara derneğimizin kapıları sonuna kadar açıktır. 26 Nisan 2013 Cuma günü yapacağımız “Toplumsal Şiddeti Önlenme ve Korku faktörü” konferansının düzenlenmesinde derneğimize sponsor olan ve her türlü yardımı esirgemeyen AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Sayın Emine Karaköse ve Teşkilatına şimdiden derneğim adına teşekkür ediyor ve konferansımıza hepinizi derneğimiz adına davet ediyorum. Bu konferansın yapılmasındaki asıl amaç; kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi konusunun yurt dışında yapılan çalışmalarının sunumu. Ben derneğim adına İnsani Değerleri Yüceltme Derneği Başkanı Berrin Ünlü hanımı tebrik ediyorum. Çok güzel bir çalışma olmuş. Kadına Şiddetin yalnız ülkemizde değil gelişmiş ve geri kalmış ülkelerde de olduğunu vurgulamışlar yapılan anket sonuçları çok güzel açıklanmış” dedi.