Haftada en az 4 mahallede halk günü düzenleyen ve vatandaşlarla bir araya gelip sorunları yerinde çözen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Şakirpaşa Mahallesi'nde halk günü düzenledi. Şakirpaşa kapalı semt pazarında düzenlenen ve binlerce vatandaşın katıldığı halk günü toplantısı miting görüntülerini aratmadı. Sorunları çözmek için birim müdürleri ve başkan yardımcıları ile birlikte halkın ayağına geldiklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, zaten halkın belediyesinin halkın ayağına gitmesi gerektiğini söyledi.

KARALAR: ODAYA KAPANIP ÇAY, KAHVE İÇMEKLE HALKIN BELEDİYESİ OLUNMAZ

Belediyecilik anlayışlarının halkala içi içe olmaktan geçtiğini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kısa sürede belediyesi halkın belediyesi yaptıklarını söylerken; odaya kapanıp çay, kahve içmekle halkın belediyesi olunmayacağını söyledi. Başkan Karalar, "Bu toplantıların amacı sizlerle sohbete edip sorunları yerinde görmek. Sizin teveccühlerinizle, sizin oylarınızla 1989 da Seyhan Belediyesi'ni almıştık. O zamandan beri ilk defa göreve geldik ve halkın belediyesi olduk. Temizlikten başlayarak bütün işleri eskisine oranla 2-3 kat daha fazla yapmaya başladık. Seyhan Belediyesi'ni halkın belediyesi yaptık ve sizinle daha da iç içe olmaya başladık.  Asılda sizin aranızda halkın arasında kendimizi buluyoruz. Odaya kilitlenip gelene çay, kahve ısmarlamakla halkın belediyesi olunmaz. Halkın belediyesi; sokakta halkla birlikte sorunları çözen, halkın yararına iş yapan belediye halkın belediyesidir" ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN KARALAR'DAN ŞAKİRPAŞA'YA SPOR KOMPLEKSİ MÜJDESİ

Sorunlarını anlatmak için hak gününün yapıldığı kapalı semt pazarını dolduran vatandaşlara yapılan çalışlaşmalar ile ilgili bilgilerde veren Başkan Karalar, Şakirpaşa Mahallesi'nde 8 bin metrekarelik bir alanı kamulaştırdıklarını ve buraya çok amaçlı bir spor kompleksi yapacakları müjdesini verdi. Başkan Karalar, "Değerli arkadaşlar son 5 yılda içerisinde bulunduğumuz yerde dahil toplam 5 kapalı semt pazarı yapmışlar. Biz 1 yılda 6 tane kapalı semt pazarı yapacağız. 25 yılda 162 park yapmışlar biz bir yılda 16 park yaptık. Haftaya 2 park daha açacağız. Yani 25 yılda 162 park, 1 yılda 18 park tam 2,5 kat... semt pazarı ise tam 25 kat. Yaklaşık 4-5 tane öylesine spor kompleksi var. Biz herkesin rahatlıkla spor yapacağı spor kompleksi sözü vermiştik. Çok komplike, kapalı spor salonu olan, kauçuk yürüyüş yolu olan, halı saha, kadın ve gençlik merkezinden oluşan 8 bin metrekarelik bir yer yapacağız ve ilk olarak Şakirpaşa mahallesine yapıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Toplantının ardından Başkan Zeydan Karalar, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlarla birlikte mahalleyi gezerek sorunları yerinde gördü.