“Seçildikten sonra da geleceğim” sözünü veren Başkan Çetin, esnaf turu yaparken alkışlarla karşılandı. “Söz verdin, sözünü tuttun, sözünün eri adammışsın” denilerek iltifat edilen Çetin, “Size ‘Ben gelirim, ben başkalarına benzemem’ dediğimde çoğunuz inanmamıştı ama geldim” diye konuştu.

“BİR SIKINTINIZ YA DA BİR TALEBİNİZ VAR MI?

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in yaptığı esnaf turu,siyasette pek de rastlanmayan övgülerin dile getirilmesine ve sıcak görüntülere neden oldu. Belediye Başkanı Soner Çetin’i yolda yürürken, haber vermeden işyerlerine girerken gören vatandaşlar büyük bir şaşkınlık yaşadı. Bazı vatandaşların Soner Başkan’a sarıldığı, sohbet ederken övgü dolu sözlerle teşekkür ettiği görüldü. K.Evren Bulvarı’ndan esnaf ziyaretlerine başlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, girdiği her işyerinde “Var mı bir sıkıntınız, belediyemizden bir talebiniz var mı?” diye sordu.

“GELECEĞİME İNANMAMIŞTINIZ DEĞİL Mİ?”

İşyerleri arasında hiçbir ayrım yapmayan ve sırasıyla hepsine giren, hatta ara yolları bile ihmal etmeyen Başkan Soner Çetin, esnaflara takılmayı da ihmal etmedi: “30 Mart seçimlerinden önce ‘Şimdi oy istemek, projelerimi anlatmak için geliyorum ama seçildikten sonra da geleceğim. Hem teşekkür için geleceğim hem de bir derdiniz var mı, diye sormak için geleceğim’ demiştim. Birçoğunuz ‘Bugün böyle der ama yarın o da unutur’ diye içinizden geçirmiş ve geleceğime inanmamıştınız değil mi? Ama ben gelirim, ben başkalarına benzemem. Söz verirsem gelirim, yine geleceğim...”

“DÜRÜST İNSAN OLDUĞUNUZU GÖSTERDİNİZ”

Yolda ve işyerlerinde gördüğü her vatandaşın elini sıkıp hatırını soran, derdi olup olmadığını öğrenmeye çalışan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in sıcak yaklaşımı misliyle karşılık buldu. Bazı esnafların çay ve kahve teklifini reddetmeyen Çetin’e vatandaşların tepkileri de oldukça sıcaktı: Hasan Korkmaz: Sizinle gerçekten gurur duydum. Tarık Gül: Belediyeniz çok güzel çalışıyor. Hulusi Çetin: Sayenizde hiçbir sıkıntımız yok. Gülcan Yaylakirazı: Şu an hiçbir sorunumuz yok. Suzan-Mehmet Özdemir: Beyazevler için söz vermiştiniz, çok güzel oldu, tertemiz yaptınız.

“KİMSE GELMEZ AMA SİZ GELDİNİZ BAŞKANIM”

Esnaf gezisi yaparken aldığı övgülerle moral bulan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i çok mutlu eden diyaloglar da yaşandı. Adının Servet Ute olduğunu söyleyen ve CHP’li olmadığını belirten bir vatandaşın sözleri oldukça anlamlıydı: “Evet sayın Başkan, seçim biter ve kimse gelmez, unutur kendisine oy verenleri, unutur kendisini o koltuğa seçenleri. Ben sizin partiliniz değilim ama size oy verdim; çünkü size inandım. Sizi tebrik ediyorum, sözünüzün arkasında durdunuz. Bu ziyaretle ve projelerinizle dürüst bir insan olduğunuzu gösterdiniz. Teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum size.