Beraberinde Genel Başkan Yardımcıları Erol Tutak, Beyhan Demirhan, Aydın Tümen, Ayşe Şeyda Açıkkol, Uğur Aksöz, Metin Hacımustafaoğlu, İbrahim Çebi, Genel Sekreter Yaşar Yazıcıoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Yasemen Mergen  Bayer, Salih Ziya Kul ve Abdullah Aydınlı ile Adana İl Başkanı Av.Adil Paşa, Yüreğir İlçe Başkanı Muhammet Yalçın, Seyhan İlçe Başkanı Mahmut Hocaoğlu ile birlikte Adana ESOB Eğitim ve Hizme Binası’na gelen Genel Başkan Abdürrahim Karslı’yı, Birlik Başkanı Kazım Barışık kucaklayarak karşıladı.

 

ZALOĞLU RÜSTEM VAR SANDIM…

Ziyarette gösterilen sıcak ilgi ve samimiyet için Başkan Barışık’ın şahsında Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ve Esnaf Odası Başkanları’na teşekkür eden Genel Başkan Karslı, “Buraya gelene kadar sizi bana öyle bir anlattılar ki. Böyle hayalimde, bir Zaloğlu Rüstem var zannettim. Gidip göreceğim, selam vereceğim, kucaklayacağım, bu işlerle beraber uğraşacağız dedim. Çünkü bu millet sizi çok seviyor. Nasıl sevdirdiniz kendinizi, bunu da bilmiyorum.  Burada da gördüm ki, Kazım Barışık bir efsane olmuş. Kutluyorum, başarılar diliyorum”dedi.

 

DERTLER SIKINTILAR ORTAK…

Memleket meselelerin esnaf ve sanatkârlar gibi siyasileri de ilglendirdiğine işaret eden Genel Başkan Karslı, “Dertlerimiz, sıkıntılarımız ortak. Memleket bölünmesin, vatan bölünmesin, millet üzülmesin. Bir sıkıntı olduğunda hepimizi ilgilendiriyor. Bizim için Türkiye Cumhuriyeti de, Atatürk de,  Türk Askeri de çok önemlidir. Bizim inancımızda, askerlik peygamber ocağı olarak görülür. Asker vatanı, bayrağı, dini, milleti için savaşır, en son göze aldığı da şahadettir.  Bu ordu bizim gözbebeğimizdir. Bunu birkaç gündür iyice anladık. Ülkesinden kaçanlar bizim ordumuzun arkasına sığınıyor. Nasıl anlatıyorlardı PKK’yı. Hani bunlar bitmezdi, çok güçlüydü. 10 bin tanesi İŞİD’ten kaçtı, bizim arkamıza sığındı.  Çok kahramandı bunlar. Şimdi bağırıyorlar, bizi kurtarın diye. Bindiğimiz dalı kestirmeye çalışıyorlar bize. Ama kader bazı şeylerle bize gözümüzü açtırıyor”dedi.

 

Türk Milleti olarak terörün her türlüsüne lanet okumamız gerektiğini de belirten Karslı şöyle dedi:

 

“İslam adına terör olur mu? İslam, bir kişinin ölmesini, bütün insanlığın ölmesi gibi kabul ediyor. En küçük hakkı, en büyük hak gibi telakki ediyor. Adaleti hasmına da göstermen gerekiyor. Ama kaç yıldır Güneydoğu’daki insanlarımız için kanunlar çıkarılıyor. Güya çözüm yapılacak. Taksit taksit hak verilir mi? Bir defa da verelim kurtulalım. Ama dikkat edin, orada verilen haklar, yapılan tasarruflar o bölgenin insanları için değil PKK ve yandaşları için yapılan tasarruflardır. Ama kader onları sıkıştırdı. İŞİD meselesi yüzünden, ‘Hadi gelin beraber uğraşalım, hadi gelen beraber savaşalım’. Doğru, biz öyle bir milletiz ki, dünyanın bir ucunda bir insan ağlarsa, biz de onunla ağlarız. İmkânlarımız yok iken bile dünyaya yardım etmişiz.  Allah’a bin şükür, bizim ekmeğimizin gitmediği yer kalmamış. Herkes için de kanımızı vermişiz. Ama arkadan vurulmak kötü. Kendi içimizden çıkıp birinin bizi kandırması kötü. Müslüman’ım deyip, din tüccarlığı yapıp, bizi dolandırması kötü. Cumhuriyetin temel kurum ve kuruluşları ile oynaması kötü. Cumhuriyet bizim için nimettir. Bugün Suriye’den kaçıp gelenler samimi şekilde diyor ki; Bizim ağladık, üzüldük, kaçtık, geleceğimiz yer vardı, ama size bizden daha çok üzülüyoruz diyorlar bu insaflılar. Sizin gidecek yeriniz de yok, onun için başınızın çaresine bakın diyorlar. Bu çok üzücü. Onun için aklımızı başımıza alalım. İyi düşünmemiz lazım”

 

KİM GELİRSE AYAĞA KALKARIM…

Barışık, Genel Başkan Karslı’nın kendisiyle ilgili sözlerine teşekkür ederken, ülkede bugün için gelinen noktada özellikle sınır komşularımızda yaşananları üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti.  Barışık, “Ben aklım yettiği günden itibaren hiçbir zaman için kendimi kimseden üstün görmedim. Her gelene ayağa kalktım. Elimden gelen bütün insanlıkları gösterdim. Olmadık işler için geldiler, izah ettim, sordum, soruşturdum. Elimden gelen insanlığı yapmaya çalıştım. Size de hayırlı uğurlu olsun, Yüce Mevla’m dost dediği eylesin. İnşallah, ülkemiz ve insanlarımız adına hayırlı olur. Başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun ”dedi.