Teşkilatlanma çalışmalarına hız veren Merkez Parti'nin Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Adana'da iktidarı eleştirip, "İktidarın çalmaktan başka projesi yok" dedi.

Karslı Adana İl başkanlığı'nın açılışı için geldiği kentte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Karslı, havalanında partililerin oluşturduğu konvoy ile ilk olarak Çukurova Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Karslı, Adana Barosu, Adana Ticaret Odası, Ziraat Odası, Esnaf Odaları Birliği, Organize Sanayi Bölgesi, Mali Müşavirler Odası, Sanayi Odası ve TMMOB'u ayrı ayrı ziyaret ederek görüşlerini aktardı. Karslı kahvaltıda ise gazetecilerle bir araya gelip sorularını yanıtladı.

Gazete sahipleri ve temsilcilerinin yanısıra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esenderim ile Türkiye gAzeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya'nın da katıldığı kahvaltıda, Karslı'nın hedefinde iktidar vardı.

Genel Başkan Prof.Dr. Karslı sosyal devletin her ülkede olduğunu belirterek, ‘Vatandaşa ya maaş verilir, ya da işsizlik parası verilir.Yardımlar da adaletli bir şekilde insanlar tespit edilerek yapılır.Fakat bu hükümet yardım edecekleri kişileri de tespit ediyor, kayıtları da var.Sonra da mitinglerde bu adamlar boy gösteriyor.Bize göre hukuk ve ahlak herkes içindir.Kanunlar hükümlerle olmalı.Biz ben ölsem de devlet yaşasın diyen bir milletiz. Türkiye Hukuk Devleti olmalı. Türkiye hukuk devleti olmak zorunda.Partimizin çıkış noktası da budur.Sosyal yardımlar da adaletli bir şekilde olmalıdır.’dedi.

‘HERKES ZENGİN OLMALI’

Hükümetin kendi zenginini yarattığı bir memleketin de olamayacağını ifade eden Prof.Dr. Karslı, ‘Biz bir aileyiz.Zengini bizim taraftarımız olan 77 milyon millettir.Bizler her konuda başarılı olacağız.Ben ne Cem Uzan, ne de Tayyip Erdoğan gibi olmayacağım.Herkes zengin olsun isterim.İster Müslüman, isterse gavur olsun.Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz.Bizlerde ne yardım, ne de usulsüzlük olur.77 milyon milletin hepsi benim, hepsi benim gibi.Son dönemde moda olan bir şey var, ihaleyi al, parayı al, 2 umre bir hac yap, sonrada aklan.MEP iktidarında bunların hiçbirine müsaade etmeyeceğiz.Herkes zengin olmalı.’diye konuştu.

‘ADANA’DAN MEMNUN KALDIM’

MEP’in seçim döneminde şu an yönetimlerde olan, çalışan, emek verenlere yer verilmemesi gibi bir durumun olup olmayacağını soran bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Prof.Dr.Karslı, ‘Ahde vefanın islamiyette de yeri vardır.Biz yeni bir oluşumuz.Millet ve devlet için çalışıyoruz.Bu işlerde kabiliyetli biri gelirse biz koltuğumuzu bile terk etmeye hazırız.Adana’dan memnun oldum.Sadece iklimi değil, insanları da sıcak.Beklediğim teveccühün mislini gördüm.Adana hızlı karar veren bir şehir.Çabuk düşünen, çabuk karar veren bir şehir.Teveccühten oldukça memnunum.’dedi.

‘İTTEN KUZU DOĞMAZ’

Diğer siyasi partilerle ilgili görüş bildiren Prof.Dr. Karslı, ‘Allah herkesin gönlüne göre versin.Kimseyle ilgilenmiyoruz, kendi işimize bakıyoruz.İlla ki başarılı olmak veya iktidar olmak istemiyoruz.Bizim ilkelerimizle zaten bu millet bizleri iktidar yapacaktır.Bu iktidarın bir projesi yok.Ekonomik bunalımdan çıkan bir iktidar.Her bakan geldi bir proje yaptı, ortada uygulanan bir proje de yok.Mesela eğitimde dindar bir proje uygulamaya kalktılar, din, hukuk, ahlak tamamen deforme oldu.Çocuklara bakıyorsunuz Lady Gaga’nın konserine gitmiş, O’na dokunamamış diye ağlıyor, sızlıyor.Biz çocuklarımıza tarihi yalan olarak anlatmayacağız.17 Aralık sonrası 500 hakimin, 1000 polisin yer değiştirmesinin ne gereği vardı.40 bin öğretmenin farklı yerlere atamasının yapılması anlaşılır gibi değil.Ekonomiye baktığınız zaman 80 yılda Cumhuriyetle sahip olduklarımız 10 yılda satıldı.Bunlar iktidarda olmak için babamı da, anamı da satarım diyor.Sanayinin üretimi artmalı, hayvancılık, tarım geliştirilmeli.IMF’nin borcunu ödedik diyorlar, nereden aldık kapadık onu söylemiyorlar.120 milyar dolarımız nerede açıklayan yok.370 kişilik Urfa Cezaevi’nde 1000 kişi kalıyor.Yargıtayda bir dosyaya ayırılan zaman sadece 3 dakika.Bunların çalmaktan başka bir projesi yok yani.Biz çalmayacağız, itten kuzu doğmaz.Koyundan kuzu doğar.Kendimiz uygun bir tarzı ortaya koyacağız.İnanmadığım hiçbir davayı almadım, bu davadan da başarıyla çıkacağımdan eminim.’diye konuştu.