AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, Kanal A Televizyonu’nda katıldığı ”Son Nokta” Programında gündemdeki konulara değindi. Referandum sonuçlarına göre 2009 yerel seçimlerinden daha fazla oy alarak, oy oranlarının arttığını belirten Kebude, Genel seçimlere kadar yapacakları çalışmalarla çıtayı daha da yükselteceklerini söyledi.
 
Görevden alınacaklarına yönelik iddiaları da yanıtlayan Mustafa Kebude,  görevlerinin başında olduklarını söyledi ve çarpıcı mesajlar verdi.
" AK Parti kurulduğundan bu yana Adana siyasetinin hep içinde oldum. Bu tür olaylar maalesef hep yapıldı. Adana da İl Başkanları bir sonraki kongreye kadar görevlerinde kalmışlardır. Her seçim dönemi bu tür dedikodular ortaya atılır. Burada güçlü bir yönetim olmasını istemeyen çevreler, daha kolay aday olabilmek için ve istedikleri şekilde partiyi yönetmek peşinde olanlar her dönem aynı taktiklere başvuruyor. Ancak bugüne kadar başarılı olamadılar, bundan sonra da başarılı olamayacaklar. Biz yönetim olarak daha güçlü bir şekilde görevimize devam ediyor, bu tür boş işlerle vakit kaybetmek istemiyoruz" dedi.
AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Esenkurt'un istifasını da değerlendiren Kebude, "kendisi sevdiğimiz saydığımız bir arkadaşımızdır. İsifa etmesine biz de üzüldük. İl Disiplin Kurulu'na sevkedilmişti ve süreç 3-4 aydır devam ediyordu, ama ne sonuç çıkacağı da henüz bilinmiyordu. Keşke istifa etmeseydi, biraz daha zamana bıraksaydı" diye konuştu.
Milletvekilliği kulislerinin de başladığını altını çizen Kebude, her zaman olduğu gibi, bu Genel seçimlerde de en fazla adaylık başvurusunun kendi partilerine olacağını iddia etti. Bunun nedeninin ise başlatılan ‘Siyaset Akademisi’ programları olduğunu belirtti.
Kentteki çalışmalar hakkındaki soruları da yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude, yapımı süren kavşakların 45-50 gün gibi bir süre sonra hizmete girebileceğini söyledi.
Bazı yatırımların uzun soluklu düşünülmeden yapıldığını ve bunu sonucu olarak Adana’ da yeniden daha büyük bir Adliye binasına ihtiyaç doğduğunu ve Yeni Adalet sarayı yapılması için girişimlerde son aşamaya gelindiğini belirten Kebude, ayrıca Adana'ya Sağlık Kampüsü kurulacağını açıkladı.
AK Parti Adana İl Başkanı Kebude, konuşmasının sonunda Adana'ya ikinci bir devlet üniversitesi yapılması için Kamuoyu baskısının sonuç verdiğini; Ankara'nın bu haklı sese kulak vereceğini söyledi.
Kebude, "Benim il başkanlığım sürecinde de ikinci üniversite yapılması için gerekli şartların oluşacağına inanıyorum"  sözleriyle de iddialı bir açıklamada bulundu.