Milletvekilliği döneminde TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı da yapan Prof.Dr. Kirişçi, yapılacak temayül yoklamasına kendisinin de gireceğini belirterek, “Ben Adana sevdalısıyım” dedi. Parti il binasında çok sayıda kişinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısıyla Milletvekili aday adaylığını açıklayan Prof.Dr. Vahit Kirişçi, partisinin üst kurullarının almış olduğu “Milletvekili ve il başkanlığı yapmış kişilerin aslında temayüle girmeyeceğini ve devamında da herhangi bir mülakata tabi tutulmayacağı” yolunda karar aldığını anımsattı. Prof.Dr. Kirişçi, “Böyle bir ilke ve alınmış karara karşın ben Adana’ya gelip, parayı bankaya yatırarak il başkanlığına müracaat ettim. Bu da; Adana teşkilatına olan sevgi ve saygı ile buradaki insanlarla çalışma arzusundan kaynaklanmıştır” dedi.

ÖZGECAN’IN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

AK Parti Adana eski Milletvekili Prof.Dr. Vahit Kirişçi, “Bu vesile ile geçtiğimiz hafta hunharca katledilen Özgecan Aslan kızımıza Cenabı Hak’tan rahmet niyaz ediyorum. En az katliam kadar vakarlı duruşu ile metanet abidesi olarak insanlığın tanıdığı kederli ailesine de sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Bu hadisenin bir uyanışa vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. Prof.Dr. Kirişçi, daha sonra açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Pek çoğunuzun hatırlayacağı gibi 15 Nisan 2011 tarihinde yine bu salonda basın toplantısı yapmıştım. Konusu ise 24. Dönem Milletvekili Seçimleri ve listelerle ilgiliydi. Kesin listeler açıklandığında ismimin yer almamasını şahsım için hayırlısı olarak gördüğümü ve saygı duyduğumu ifade etmiştim. İlave olarak, daha önceki seçimlerde iki dönem milletin vekili olma onurunu yaşatan bunun için şahsımı listeye yazan iradenin yazmayan irade ile aynı olduğundan bahisle kendimle çelişemeyeceğimi belirtmiştim. Aradan geçen yaklaşık 4 yıllık dönemdeki duruşumuz sanırım bunu kanıtlamıştır. Siyasete ilk kez AK Parti’de merhaba demiş bir kardeşiniz olarak bu zamana kadar geçen 13 yılı aşkın süre zarfında 2002 ve 2007 Milletvekili Seçimlerinde aziz milletimizin vekâletini taşıma onurunu yaşadım. 2004 ve 2009 Mahalli Seçimleri ile 2007 ve 2010 Referandumlarında ise aktif milletvekili olarak görev aldım. 2011 Milletvekili Seçimleri ile 2014 Mahalli Seçimleri ve Cumhurbaşkanı Seçimlerinde ise aktif milletvekili dönemimi aratmayacak bir gayretle elimden geldiğince siyasi faaliyetlerimize katkıda bulunmayı sürdürdüm. Ülkemizin en önemli ve vazgeçilmez sektörü olan tarımın üretken insanları çiftçilerimizin problemlerine gerek yasama üyesi gerekse meslek adamı olarak sürekli ilgili ve çözümden yana tavrımı sürdürmeye çalıştım.  Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemde belirttiği gibi  “İnsanlığa hizmette istikbal hırsı olamaz, şahsi beklentiler öne çıkarılamaz. Böyle kutlu bir yolda küslüğe, kırgınlığa, dargınlığa yer olamaz. “ demişti. Evet bu fakir de küsmedi, kırılmadı, darılmadı. Zaman çok hızlı geçiyor, nitekim hızla geçti de.”

“SEÇMEN VE MİLLİ İRADE ESASTIR”

Önümüzde 7 Haziran’da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Seçimi var. Her seçimde olduğu gibi bu seçim de son derece önemli ve hayati önem olduğunu ifade eden Prof.Dr.Kirişçi, sözlerini şöyle tamamladı:

“Demokrasilerde sandık, seçmen ve milli irade esastır. Küresel, bölgesel ve ulusal ölçekte pek çok problemin çözümüne millet olarak koyabileceğimiz yegâne katkı, seçimlerde sandığa giderek milli iradeyi hâkim kılarak mümkün olacaktır. Millet iradesi dışında hiçbir gücü ve vesayeti kabul etmeyen AK Parti bu seçimde de Yeni Türkiye’nin inşa ve ihyası konusunda önemli bir dönemeci daha geride bırakmanın çabası içerisindedir. Allah nasip eder ve Partimiz layık görür ise Yeni Türkiye’nin Yeni Meclisi’nde 2023 vizyonunu hayata geçirmede olağanüstü gayret sergilemiş ve sergilemekte olan Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte olmak adına AK Parti listelerinde yer almak için Milletvekili Aday Adayı oldum. Cenabı Hak mahcup etmesin.”