Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, süt üreticilerine destek istedi.
TBMM Genel Kurulu’nda konuşan  Tümer, Çukurova Bölgesi ve Adana başta olmak üzere bin bir emekle süt üreticiliği yapan çiftçilerin çeşitli destekler beklediğini vurguladı.

“DEMOKRATİK KOOPERATİFLER OLMALI”
Hayvancılığın gelişimi ve süt üretiminin devamı için süt üreticilerinin damızlık desteğinin yanı sıra, nakliye, depolama ve saklamada soğuk zincir oluşturabilmeleri, daha sağlıklı süt üretebilmeleri için desteğe muhtaç olduğunu kaydeden Tümer, “İzmir-Tire Süt Kooperatifi örneğinde olduğu gibi üreticiler demokratik bir kooperatif çerçevesinde örgütlendirilmelidir” dedi.

“ÜRETİCİ, HAYVANINI KESMESİN”
Üreticilerin hayvan yemine daha ucuz ulaşmasının sağlanması gerektiğine vurgu yapan Tümer, “Geçmişte olduğu gibi yem fabrikaları yeniden hayata geçmelidir. Sütün piyasa fiyatını dengeleyecek Süt Endüstrisi Kurumu (SEK) gibi kuruluşlar yeniden faaliyete geçmelidir. Ülkemizde süt üreticisi her dönemde para kazanmak zorundadır. Aksi durumda süt üreticisi süt veren hayvanını kesecek, canlı et olarak satacaktır. Bunun sonunda da kırmızı ette daralma yaşanacak, sonucunda et ithalatı olabildiğince artacaktır” diye konuştu.