Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 24 Ağustos da Geleneksel Kızıldağ Yaylası tarihi Karakucak güreşlerinde düzenlenmesi düşünülen konser Mısırda yaşanan olaylar sebebiyle iptal edildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, Mısır’da yaşanan darbe sonucunda 1000’lerce kişinin ölmesi ve yaralanması  herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

Gürkan açıklamasında, Mısır’da hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek şunları kaydetti:

 “Mısır’da kardeşlerimizin katledilmesi ve yaşanan insanlık dışı olaylar nedeniyle güreş şenliklerimizde tertip komitesi kararıyla 24 Ağustos tarihinde yapılacak olan eğlenceye yönelik konserler iptal edilmiştir. 24 Ağustos akşam namazı sonrası Kızıldağ yaylası çarşı meydanın da bugüne kadar vatanınız ve bayrağımız için canını vermiş tüm şehitlerimiz ve Mısır’da darbe sonrasında demokrasi mücadelesi verirken yaşamını yitirmiş tüm kardeşlerimiz için Kuran Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunarak yemek verilecektir. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayelerinde düzenlenecek olan Geleneksel Kızıldağ Yaylası tarihi Karakucak güreşlerinde 24 Ağustos tarihinde ki Kuran Tilaveti ve Mevlid-i şerif ile 25 Ağustos tarihinde yapılacak olan güreş müsabakalarına tüm vatandaşlarımız davetlidir” dedi.