Karataş’ın köylerinde vatandaşlara hitap eden İsmail Koncuk ve İYİ Parti ekibi vatandaşların yoğun ilgisini görmeye devam ediyor. Genç, yaşlı, kadın ve çocuk demeden bütün yaş gruplarından insanların sevgi gösterileri ile karşıladığı İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk, vatandaşların ‘yüzünü güneşe dönmesinin’ 16 yıllık AKP iktidarının sonunun göstergesi olduğunu ifade etti.

ÇİFTÇİYE, MAZOT YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

Çiftçilerin kullandığı mazotu yüzde 50 indirimli verecekleri müjdesini veren İsmail Koncuk, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı, fiilen üretimde olan çiftçilerin bu imkandan yararlanabileceklerini söyledi. Çiftçinin hem hayvansal hem de bitkisel üretimde teknik ve ekonomik anlamda işletmecilik bilgi eksiklerinin giderilmesi amacıyla İŞKUR ile işbirliğinde işletmecilik ve finans alanlarında eğitim programları da oluşturacaklarını söyleyen Koncuk, “Çiftçi Çağrı Merkezi kuracağız. Çiftçilerimizin, bitkisel üretim ve hayvancılık ile ilgili problemlerine cevap vereceğiz. Uzmanların hizmet verdiği bir çağrı merkezi kuracağız. Bu merkezi; tarım ve hayvancılık ile ilgili bilgilendirme, tarımsal üretim destekleri, tarımsal yatırım ve hibe destekleri, meteorolojik veriler, tarımsal girdi ürün bilgilendirme ve 2B arazi hukuku gibi konularda çiftçilerimizin sorularına yanıt verecek şekilde oluşturacağız” dedi.

SULAMA BİRLİKLERİNE SU KULLANIM HAKKI

Çiftçilerin tarımsal sulama suyunun kullanım hakkının özelleştirilerek Sulama Birlikleri’ni tasfiye eden kanun maddelerini iptal edeceklerini de belirten Koncuk şöyle devam etti: “Su kullanım haklarını çiftçilerimize iade edeceğiz. Tarımsal sulama suyundaki kayıp-kaçak oranı azaltacağız. Sulama Birlikleri’nin kullandığı elektriğin yenilenebilir enerji teknolojileri ile kullanımına ilişkin destekleme modellerini devreye sokacağız.”