İYİ Parti Ankara’da, 138 sayfalık seçim beyannamesini açıklarken, Adana Milletvekili adayları da tam kadro hazır bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk ve diğer adaylar, Mehmet Metanet Çulhaoğlu, Ali Aydın, Nihal Ağca, Recai Mercimek, Sinem Uludamar, Mehmet Sertaç Durak, Vedat Sabancı, Eren Özer, Hamza Gültekin, Şule Tüdeş, Ercan Atalay, Ali Kabaklı, Sibel Çakmak ve İlker Kılınç salondaki yerlerini alarak, Genel Başkanları Meral Akşener’in yanında oldular.

KONCUK, SEÇİM BEYANNAMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanı adayı, Genel Başkanları Meral Akşener’in açıkladığı seçim beyannamesini değerlendirdi.

Devletin adaletinde şüpheye yer verecek uygulamaların olmaması gerektiğini söyleyen İsmail Koncuk, “Devletin adaletinden şüphe ediliyorsa, devlet büyük yara almıştır” diye konuştu.

Sağlıklı işleyen bir demokrasinin ancak özgür bireyler ve ideal hukuk sistemi ile kurulabileceğini önemle vurgulayan Koncuk, bunun sonucunda da insanların üreticilik ve yaratıcılık yanlarının öne çıkarak, ileri ve uygar bir toplum oluşturulabileceğinin altını çizdi.

‘YANLIŞLARI ORTADAN KALDIRIP, DOĞRU YAPILANLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Boş bir alanda, her şeyi sıfırlayarak siyaset yapamayacaklarının bilincinde olduklarını da söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk, “Doğrunun arayışında, adil, tarafsız, bağımsız, çağdaş bir hukuk düzenini, hukukun üstünlüğünü ve birey haklarını esas alan, demokratik, çoğulcu ve özgürlükcü yeni bir anayasa yapacağız. Adil yargılanma hakkını mutlaka sağlayacağız. Hakim ve cumhuriyet savcılarının objektif kriterlere dayalı olarak ve liyakati esas alarak mesleğe kabulü konusunda yasal düzenleme yapacağız” dedi.

‘EĞİTİMDE, 10 YILDA DÜNYANIN ÖRNEK ÜLKESİ OLACAĞIZ’

Türkiye’nin önemli sorunlarının başında eğitim geldiğini de söyleyen Koncuk, aksaklıkların ‘eğitim seferberliği’ ile aşılacağını, Türkiye’nin ise 10 yıl içinde dünyanın örnek ülkelerinden biri olacağını iddia etti.

Çocukların çağdaş, Atatürkçü, milli değerlere sahip iyi insan olarak yetiştirilmesi ve iyi okullarda eğitim almaları amacıyla okulların günümüzün gerektirdiği teknolojik, bilimsel, sosyal ve kültürel alt yapı standartlarına sahip olmasının sağlanacağını da ifade eden Koncuk, “Alanlarında iyi yetişmiş, dünyayı izleyecek ölçüde yabancı dil bilen, demokratik değerleri, sanat ve spora bir hayat felsefesi olarak özümsemiş ve birikimlerini öğrencilerine aktarmak için mesleğine sevdalı öğretmenler yetiştirilecek. Öğretmen Akademileri açılarak öğretmen yetiştirmede yeni bir başlangıç yapılacak. Öğretmen liseleri de eski hüviyetlerine kavuşturulacak ve bugün görev yapan öğretmenlerimizin ekonomik sosyal tüm problemlerini çözecek, onların huzur ve mutlulukla çalışmalarını sağlayarak verimliliklerini yükselteceğiz” diye konuştu.

‘ADİL GELİR DAĞILIMI YAPILACAK’

Türkiye’nin 21. Yüzyılda hak ettiği konuma ulaşabilmesi için inşa edecekleri ekonomik düzenin, aynı zamanda gelişmiş bir demokrasinin de ön şartı olduğunu belirten İsmail Koncuk, “Ekonomi programımızın ana felsefesi öncelikle istikrarlı ve kapsayıcı aynı zamanda hızlı büyümek zorunda olan Türkiye’nin, erişilen refahı toplumun her kesimine adil bir şekilde dağıtılabilmesi gerekliliğine dayanmaktadır. Ekonomik gelişme kapsayıcı, dengeli ve sürdürülebilir olmalıdır. Sözde ekonomik büyümelerle bir yere varılamaz. Mesele, ekonomik büyümenin tüm vatandaşlara yansımasını sağlamaktır. İYİ Parti olarak bunu başarmaya kararlıyız” dedi.