Türkiye’nin Cumhuriyet dönemiyle sanayileşen ilk şehirlerinden biri olan Adana’nın bugün işsizlikte ilk sıralarda yer aldığını aktaran Akşener, “Adana denince aklımıza pamuk gelirdi, Çukurova gelirdi, çiftçi gelirdi, üretim gelirdi. Zenginliği filmlere bile konu olan Adanalıların, son yıllarda zor günler geçirdiğini biliyorum” diyerek İYİ Parti iktidarıyla yapacaklarını aktardı.
DÜNYA, PAMUĞU ADANA’DAN ALACAK
Başta Çukurova olmak üzere Adana’nın birinci derece tarım arazilerine sahip ender yerlerden biri olduğunu aktaran Akşener, “Beyaz altın dediğimiz pamuk üretiminde dünyada 7. Sırada olan ülkemiz, bugün Amerika’dan, Yunanistan’dan pamuk alıyor. Maliyet fiyatları ve düşük taban fiyatları yüzünden pamuk üretmekten vazgeçen Adanalı hemşerilerim, buğday ekti ama onda da umduğunu bulamadı. Buğday ambarı olan Türkiye, AKP dönemiyle buğdayı da dışardan almaya başladı. Bir zamanlar tarımda kendi kendine yeten ülkemizi dışa bağımlı hale getirenlerden Adanalı hemşerilerimin hesap soracağından hiç şüphem yok. İYİ Parti, dünya pamuğunu Adana’dan alsın, Adanalı çiftçilerimiz yeniden bereketle tanışsın diye geliyor” dedi.
KATILIMCI SULAMAYI GETİRECEĞİZ
Adana’nın tarımsal verimliliğine darbe vuran ve uzun yıllardır çözülmeyi bekleyen ‘katılımcı sulama yöntemi’ nin tarım için vazgeçilmez olduğunu aktararak iktidar olduklarında sulama birliklerini hantal yapısından kurtaracaklarını belirten Akşener, “Sulama birliklerinin, katılımcı sulama yöntemi ile daha başarılı olduğu kanıtlanmıştır. Katılımcı sulama birliklerini geliştirerek tarımın daha verimli olmasını sağlayacağız.”
NARENCİYE BAHÇELERİ SATILIK
Pamuğu Amerika’dan, Mısır’ı Ukrayna’dan, Buğday’ı Rusya’dan alarak Türk çiftçisini toprağa küstüren iktidarın utanmadan yerli ve milli olmaktan bahsettiğini de söyleyen Akşener, “Adana’da bir tek narenciye bahçeleri kaldı. Onların da çoğu satılık. Çiftçilerimiz köylerini terk ediyor, işsizlik her geçen gün büyüyor. Sizlere söz veriyorum, Adanalı çiftçilerimizin de borçlarını silip, vereceğimiz teşviklerle yeniden tarımsal kalkınmayı başlatacağız. Mazot, gübre, ilaç gibi maliyet yükleriniz de dosya masraflarınız da olmayacak. Çiftçimize yeter ki üret biz senin yanındayız diyeceğiz. Buradan çiftçilerimize sesleniyorum. Topraklarınızı da narenciye bahçelerinizi de satmayın. Yeniden üreten bir Türkiye olmamıza çok az kaldı.”
ADANALI GENÇLER İŞSİZ
Adana sokaklarında bir zamanlar işçileri taşıyan fabrika servisleri varken bugün Adana’nın işsizlik sayısı en yüksek illerden biri olduğunu söyleyen Akşener, “Eğitim sistemini de bitiren AKP yüzünden fabrikalar meslek lisesi çıkışlı ara eleman bulamıyor. Üniversite mezunu gençlerimiz de işsiz. Gencecik beyinler ülkemizi terk edip yurtdışına adeta kaçıyorlar.  Bir öğretmen olarak gençlerimizin Türkiye’den umudunu kesmesini kabul etmem mümkün değil. İYİ Parti olarak işsizliği bitirmeye söz verdik. Adana’nın kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirip tarımsal sanayiyi teşvik edeceğiz. Adana yeniden sanayi kimliğine kavuşacak, gençlerimiz anasını babasını bırakıp yurtdışına gitmeyecek. Üniversite mezunu gençlerimize iş bulana kadar işsizlik maaşı da bağlayacağız.”
SURİYELİLER MEMLEKETİNE GİDECEK
Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Adana’da da Suriyeli göçmen sorunu yaşandığını belirten Akşener, “Adana’da birçoğu kayıt dışı olan Suriyeli göçmen sayısının 150 bine yaklaştığını biliyorum. Kimse vatanından ayrı kalmak istemez. Barışçıl ve çözüm odaklı dış politikamızla bir dahaki Ramazan ayında Suriyeli kardeşlerimizle Suriye’de beraber iftar yapacağımıza söz verdik” dedi. 
BORÇLU METRO SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Sözlerine Adana’da yaşanan trafik sorununa değinerek son veren Akşener, “Tayyip Erdoğan her konuşmasında şehirlere ihanet ettiğini söylüyor. Çünkü nereye gitsek yanlış bir yatırım yapılmış. Birçok ilde hala ulaşım master planı yok. Otoyol bağlantıları da şehir içi trafik de işkence haline gelmiş. Adana’da da metro yamakla övünüyorlar ama o kadar borçlanmışlar ki İller Bankası’ndan gelen paranın büyük çoğunluğu kesiliyor. Borçlu metro yüzünden Adanalılar yeteri kadar hizmet alamıyor. Yol yaptık diye övünenlere, ulaşımın yatırımların en doğru ve sorunsuz nasıl gerçekleştiğini İYİ Parti iktidarıyla göstereceğiz. Borçlu metro sorununu biz çözeceğiz. Adanalı hemşerilerimin de Adana’ya bir çivi bile çakmayan iktidara sandıkta hesap soracağını biliyorum” dedi.