MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu’nun geçtiğimiz günlerde il başkanlığı görevine seçilmesinden dolayı ziyaret ettiği CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, mevkidaşına iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette Sümer’e CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Çukurova İlçe Başkanı Mehmet Çelebi, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, Seyhan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nevin Biçer ve il yöneticileri eşlik ettiler. Ev sahibi partide ise MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, İl Sekreteri Hüseyin Kanat, İl Kadın Kolları Başkanı Ayla Emrahoğlu, il yöneticileri Ahmet Çölkesen, Sinan Köymen aynı ziyarette hazır bulundu.

AKP’NİN TESLİMİYETÇİ POLİTİKALARI

Ziyarette Adana ve ülke genelinde öne çıkan konu ve sorunlar üzerinde değerlendirmeler yapıldı. AKP hükümetinin içeride ve dışarıda yürüttüğü teslimiyetçi politikaların Türkiye’yi uçuruma yuvarlamak üzere olmasından duyulan kaygılar paylaşıldı.

İçeride kanlı terör karşısında çaresiz kalan AKP hükümetinin, bir an önce caydırıcı adımları atması gerektiğine işaret edilirken; dışarıda ise ABD ve İsrail ortaklığında şekillenen ve Müslüman ülkeleri parçalamaya yönelik faaliyetlere verdiği desteğin kabul edilemez olduğuna vurgu yapıldı. Adana’nın iktisadi alanda gerilemesi, buna bağlı işsizlik, sosyal buhran, yeni eğitim-öğretim dönemindeki muhtemel sıkıntılar; bürokrasi, siyasi, ticari, sendikal alanda ve sivil toplum örgütleri üzerindeki baskılar da ziyarette gündem maddesi oldu.

MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Orhan Sümer’e teşekkür etti. Orhan Sümer başkanlığındaki CHP heyetini bina dışına kadar gelen Mustafa İzgioğlu ve Seyfettin Yılmaz ile diğer MHP’li yöneticiler uğurladı.